directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 14:20 h

Comença la construcció del by-pass de la canonada d'abastament d'aigua als dipòsits de la Seu Vella de Lleida

L'actuació permetrà distribuir l'aigua a la capital del Segrià directament des del dipòsits d'Alpicat

ACN Lleida.-La Paeria i FCC-Aqualia –empreses que integren la concessionària Aigües de Lleida- iniciaran aquest dijous a la nit la primera fase dels treballs de construcció d'un by-pass a les canonades d'entrada i sortida dels dipòsits d'aigua potable de la Seu Vella de Lleida. L'operació permetrà, d'una banda, millorar i renovar totes les instal·lacions interiors dels dipòsits, que estaven malmeses pel pas del temps i, de l'altra, configurar els dipòsits de la Seu Vella com a dipòsits de reserva de la ciutat, ja que, un cop enllestides les obres, es podrà distribuir l'aigua a la capital del Segrià directament des del dipòsits situats a Alpicat (Segrià).

Actualment, l'aigua potable arriba a Lleida des dels dipòsits ubicats a Alpicat, unes instal·lacions que es van posar en funcionament l'any 2012. Una vegada a Lleida, l'aigua entra en els dipòsits de la Seu Vella i són aquests qui distribueixen l'aigua a pràcticament tota la capital del Segrià. L'actuació que es durà a terme permetrà distribuir l'aigua a Lleida directament des del dipòsits d'Alpicat i deixar els dipòsits de la Seu Vella com a reserva. D'aquesta manera, en cas d'avaries greus als dipòsits d'Alpicat, la ciutat de Lleida comptarà amb una reserva d'aigua d'uns 20.000 metres cúbics que permetrien el subministrament d'aigua potable unes hores o dies més.Els treballs de construcció del by-pass es portaran a terme entre les 23 h. de dimecres dia 21 i fins les 6 h. hores del dijous 22 de març. Per poder executar les obres caldrà interrompre el pas de l'aigua per les canonades d'entrada i sortida dels dipòsits. El flux d'aigua es redistribuirà a través d'altres canonades secundàries de la ciutat, per la qual cosa no es preveuen interrupcions en el subministrament d'aigua potable en el conjunt de la ciutat, segons la Paeria. Algunes zones de la ciutat, però, podrien veure disminuïda la pressió d'aigua que arriba als seus domicilis durant algunes hores.La construcció d'aquest by-pass, que s'allargarà uns 15 dies, suposa una inversió de 186.000 euros que porta a terme l'empresa concessionària en el marc del Pla d'Inversions previst en el contracte.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.