directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 15:15 h

El periodista Jaume Guillamet dona la seva col·lecció particular amb tots els seus articles a la UPF

Els més de 2.000 texts que va publicar entre 1968 i 2017 es poden consultar en obert a la 'Memòria Digital de Catalunya'

ACN Barcelona.-El periodista Jaume Guillamet i Lloveras, catedràtic de Periodisme del Departament de Comunicació de la UPF i coordinador del Grup de Recerca en Periodisme (GRP), ha donat la seva col·lecció particular a la UPF. Es tracta d’un recull en format paper de tota la seva obra periodística al llarg de cinquanta anys, que s’ha incorporat a la Biblioteca CRAI\/Poblenou, on resta identificada com a 'Fons Periodístic Jaume Guillamet'. L'acord contempla la creació d’una col·lecció digital, amb la mateixa denominació. El Fons Periodístic Jaume Guillamet permet la consulta en obert de tota l’obra periodística del catedràtic de la UPF, a través del repositori cooperatiu 'Memòria Digital de Catalunya' (MDC), al qual també s’hi pot accedir des d’una pàgina web creada per Biblioteca.

La col·lecció inclou tota la producció periodística que Jaume Guillamet va escriure entre els anys 1968 i 2017, formada per 2.182 articles de gairebé tots els gèneres periodístics (notícies, reportatges, cròniques, articles, editorials, columnes d’opinió, entrevistes, etc.) i de temàtica variada, que proporcionen, a través de la mirada del periodista, una visió de la història política, cultural i social de Catalunya durant aquest període.Els articles es van publicar en 72 capçaleres, entre les quals diversos diaris i revistes de Barcelona i altres ciutats, així com nombroses publicacions d’àmbit comarcal i nacional. Destaquen capçaleres com ara 'Tele\/eXpres' o 'Avui', de les quals Jaume Guillamet en fou sotsdirector, o d’altres com 'Catalunya Exprés', 'El País', 'El Periódico de Catalunya', 'Regió 7', 'Hora Nova', 'La Hoja del Lunes', 'Punt Diari', i revistes com 'El Món', 'Presència', 'Empordà Federal', 'Serra d’Or', 'L’Avenç' o 'Catalunya Municipal'.L’acord de donació, de caràcter perpetu i gratuït, ha estat signat per Jaume Casals, rector de la UPF, i Jaume Guillamet, que ha estat acompanyat per la seva muller, Teresa Brugada. Han estat presents a l’acte de signatura Jaume Badia, gerent de la UPF; Mercè Cabo, vicegerent de l’Àrea de Serveis, Tecnologia i Recursos d’Informació; Jordi Balló, degà de la Facultat de Comunicació.En el decurs de l’acte, Guillamet s’ha mostrat agraït amb la Universitat per la tasca que li ha permès desenvolupar i per haver fet possible aquest projecte: "Per als que hem estat a altres llocs al llarg de la nostra trajectòria professional, la UPF ha estat com un premi que hem tingut a la vida. Som una generació que hem estrenat democràcia, diaris, i hem estrenat una universitat que t’ho deixa fer tot, que et permet decidir què vols fer, és tot un luxe", ha afirmat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.