directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 17:23 h

Salut acredita 130 equips d'atenció primària per la seva bona pràctica assistencial

Els EAP de Catalunya amb aquest certificat ja suposen la pràctica totalitat

ACN Barcelona.-El Departament de Salut ha lliurat a Barcelona els certificats d'acreditació a 130 equips d'atenció primària (EAP) de Catalunya per la seva bona pràctica assistencial. Amb aquests ja són 369 els EAP de Catalunya acreditats, que suposen la pràctica totalitat. Durant l'acte de lliurament dels certificats a l'Auditori AXA de Barcelona la consellera de Salut, Alba Vergés, ha apuntat que aquesta legislatura l'Atenció Primària ha estat una aposta "com a eix vertebrador del sistema de salut". La consellera ha recordat que el consell executiu de Govern d'aquest dimarts ha aprovat un Decret llei per garantir que els professionals de l'Institut Català de la Salut (ICS) recuperin enguany ja el 75% del complement de productivitat. "És de justícia el retorn i alhora un reconeixement per a tots els professionals de la salut", ha reblat la consellera Vergés.

L’objectiu principal de l'acreditació és impulsar la millora contínua de la qualitat en l'atenció primària de salut. S'avaluen 347 aspectes inspirats en estàndards europeus, de bona pràctica assistencial com el lideratge, la planificació, la gestió de l'equip, la satisfacció dels pacients o les aliances i la gestió dels recursos. Aquesta acreditació és la condició necessària per formar part de la xarxa pública d'atenció primària i s'ha de renovar cada quatre anys. Aquest sistema elaborat per experts en atenció primària i metodologia d'avaluació de la qualitat, compta amb el consens de les societats científiques, col·legis professionals i patronals. Es va començar a implantar el 1981 en alguns hospitals i des del 2014 als equips d'atenció primària de Catalunya. El Departament considera que el fet que l'acreditació s'apliqui de manera continuada afavoreix que el nivell de qualitat augmenti de manera racional i progressiva.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.