directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Osona doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 17:25 h

CanetRock presenta a la UVic-UCC un disc recopilatori de l’edició 2019 amb un concert gratuït de Buhos

L’àlbum conté temes de tots els grups que hi participaran i un ‘bonus track’ amb la cançó ‘Tanca els ulls’ de Txarango

ACN Vic.-CanetRock ha presentat aquest dimarts a la UVic-UCC un disc recopilatori amb les cançons que sonaran aquest estiu al Pla d’en Sala de Canet de Mar. La directora artística, Laura Duran, ha destacat que el disc incorpora un ‘bonus track’ de la cançó ‘Tanca els ulls’ de Txarango. Duran ha explicat que tot i que Txarango enguany no sigui al cartell, han actuat en gairebé totes les edicions i, per això, la seva contribució representa un al·licient per comprar el disc, ja que fins ara no es trobava en format físic. L’organització ha escollit l’ambient universitari de la UVic-UCC per presentar el disc i ho ha acompanyat amb un concert gratuït de Buhos. Els assistents han pogut comprar el disc en primícia i quatre d’ells hi han descobert el regal d’una entrada per a l’edició d’enguany.

Tot i que no es podrà comprar oficialment fins divendres, aquest dimarts s’ha presentat en primícia a la UVic-UCC el nou disc recopilatori editat per CanetRock. “Volíem plasmar què passava al Pla d’en Sala la nit del 6 de juliol a través d’un disc”, ha explicat la directora artística del CanetRock, Laura Duran. L’àlbum conté catorze èxits dels catorze grups que tocaran al festival aquest estiu i que es podran escoltar aquella nit. Més enllà del ‘bonus track’ dels Txarango, que han cedit la cançó als fans del festival, la resta de grups que conformen l’àlbum són Buhos, Els Catarres, Doctor Prats, Els Pets, Ju, Xavi Sarrià i el cor de la fera, Roba Estesa, La Pegatina, Itaca Band, Elèctrica Dharma, La Casa Azul, Suu, Oques Grasses i Zoo. Laura Duran ha explicat que les cançons escollides pel disc s’han intentat pactar amb els grups i són les més famoses dels darrers treballs que han publicat. Duran ha assenyalat que els diners que es recaptin amb la venda de l’àlbum es destinaran a la Fundació Esperanzah, dedicada a causes socials com els refugiats - amb entitats com Open Arms- o els menors en situació de vulnerabilitat. Amb aquest projecte CanetRock continua el compromís amb la plataforma Cultura amb Causa, que aplega sis festivals. La directora artística ha explicat que la d’enguany és una edició “molt continuista” perquè s’ha intentat ser “molt fidels” al públic que compra l’entrada sense saber ni el cartell. Per això, ha dit, hi ha grups que s’estrenen, “però també hem intentat portar bandes de molt de pes que cada vegada que venen demostren que el públic els estima molt”. La primera cançó del disc és ‘Volcans’, de Buhos, el grup que ha ofert el concert a la UVic-UCC. “És un disc que està molt bé i demostra el bon moment pel que passa la música al nostre país”, ha assenyalat Guillem Solé, el cantant del grup. “És un moment molt bo i s’ha de gaudir i posar en valor”, ha destacat. Per Solé, el CanetRock és “la festa major dels festivals, perquè trobes els millors grups del país, el millor públic i tot passa en 12 hores”.Laura Duran ha assenyalat que l’organització ha escollit la UVic-UCC perquè volien presentar el disc en una universitat i també perquè volien fer-ho fora dels circuits barcelonins habituals. Fa un parell de setmanes que CanetRock va exhaurir les 23.000 entrades que va posar a la venda quatre mesos i mig abans del festival.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.