directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 13:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 17:46 h

Pires, Fumiaki Mura i Teodor Kurrentzis, en una 36a temporada d’Ibercamera marcada per Beethoven

La Novena Simfonia i el Concert per a violí, amb Pinchas Zukerman, inauguraran i clouran el cicle clàssic

ACN Barcelona.-La 36a temporada d’Ibercamera oferirà una desena de concerts a L’Auditori i el Palau de la Música el curs 2019-2020. Coincidint amb els 250 anys del naixement de Beethoven el cicle inaugurarà amb la ‘Novena simfonia’ i clourà amb el ‘Concert per a violí’ interpretat per Pinchas Zukerman. Fidel a la idea d’escollir el repertori en funció dels millors conductors i intèrprets per defensar-lo, la temporada inclou unes Variacions Goldberg d’Eugeni Koriolov, la doble presència del violinista japonès Fiumiaki Mura –la segona, en companyia d’un altre gran nom del curs, la pianista Maria Joao Pires-, el debut del director Teodor Kurrentzis amb l’Orquestra Simfònica d’Stuttgart (Mahler i Strauss) o el retorn del mestre Valery Gergiev i l’orquestra del seu teatre Mariinsky per oferir un Rèquiem de Verdi.

Ibercamera ha presentat aquest dimarts una nova temporada de deu concerts, dos menys que la dotzena que ofereix extraordinàriament aquest curs coincidint amb el 35è aniversari del cicle. La 36a temporada estarà marcada per la commemoració del 250è aniversari del naixement de Beethoven, del qual Ibercamera proposa dues obres cabdals. La ‘Novena Simfonia’, que presentarà amb l’Orfeó Donostiarra, i el ‘Concert per a violí’, que han confiat a Pinchas Zukerman. Altres cites importants de la propera temporada seran el ‘Rèquiem’ de Verdi amb el Cor Ibercamera (que dirigeix Mireia Barrera) i el Mariinsky, liderat pel mestre Valery Gergiev, un habitual de la cita. Les dones hi tenen un paper destacat. A banda de Barrera, el ‘Concert per a piano’ de Ravel serà una altra de les apostes de la temporada, interpretat per Martha Argerich. Així mateix, destaca la participació de Maria Joao Pires i la ‘Sonata’ de Brahms que interpretarà en col·laboració amb el violinista japonès Fumiaki Miura. Miura serà doblement protagonista de la temporada, ja que prèviament haurà ofert el ‘Concert per a violí’ de Txaikovski, acompanyat per l’Orquestra Simfònica de Ràdio Frankfurt i el mestre Andrés Orozco-Estrada. Un altre nom destacat és el del nou director de l’Orquestra Simfònica SWR Stuttgart, Teodor Currentzis, que debuta a Ibercamera. Currentzis proposa en la seva strena ‘Mort i Transfiguració’ de Strauss i la ‘Simfonia Tità’ de Mahler. Aquestes són algunes de les propostes de la temporada d’Ibercamera, dotada amb 1.352.666 euros dels quals un 8% (114.000 euros) provenen de subvenció pública. El director del cicle, Josep Maria Prat, no té dubtes que la seva programació seguirà tenint el favor del públic. Segons ha explicat aquest dimarts, Ibercamera és “segurament” l’entitat musical que assoleix els “volums d’ocupació més alts”, i això, sostingudament durant els últims 35 anys. En la temporada actual, a falta de quatre concerts per la seva fi, l’ocupació mitjana ha estat del 87,2% i s’han venut 1.300 abonaments, un 8,15% més que la temporada anterior. Al parer de Prat, la raó que explica el “suport continuat del públic” és que són una entitat que han entès la música “com un servei i no com a exhibició” i per això sempre treballen amb músics “que serveixen els compositors i no amb músics que se serveixen dels compositors”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.