directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 20:00 h

L'editor Gonzalo Pontón i la restauradora Carmen Añón reben els premis nacionals de Cultura del 2017

L'entrega l'ha fet el rei Felip VI al Museu del Prado de Madrid

ACN Madrid.-L'editor Gonzalo Pontón i la restauradora i especialista en paisatges culturals Carmen Añón han rebut aquest dimarts els premis nacionals de Cultura en les categories d'Assaig i de Restauració i Conservació de Béns Culturals respectivament. La cerimònia ha tingut lloc aquesta tarda al Museu del Prado de Madrid, i l'ha presidit el rei Felip VI, que ha estat l'encarregat d'entregar els guardons. Els premis també han reconegut, en les diverses categories de què es composa, el periodista Matías Prats, la dissenyadora Ágatha Ruiz de la Prada, l'escriptora Rosa Montero, l'escriptor Fernando Aramburu, el dibuixant de còmic Rayco Pulido o l'associació de pallassos d'hospital Pupaclown, entre d'altres.

L'editor barceloní Gonzalo Pontón ha obtingut el premi, que atorga el Ministeri de Cultura, per l'obra 'La lluita per la desigualtat: una història del món occidental en el segle XVIII'. Es tracta de l'òpera prima de l'autor. El guardó està dotat amb 20.000 euros. Pontón (Barcelona, 1944) és llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la Universitat de Barcelona. Ha desenvolupat tota l'activitat laboral en el sector editorial. Va començar el 1964 a Edicions Ariel i el 1976 va fundar Crítica, editorial que va rebre el Premi Nacional a la Millor Labor Editorial Cultural el 2007, i de la qual ha estat conseller delegat fins a la seva jubilació. L'any 2011 va fundar l'editorial Passat & Present, de la qual és president. Ha estat, a més, director del Gran Diccionari Enciclopèdic Grijalbo, conseller delegat del grup Grijalbo-Mondadori i director de l'Àrea Universitària del grup Planeta. Ha estat president de la Cambra del Llibre de Catalunya (1994-1998), membre de la junta directiva del Gremi d'Editors de Catalunya, president de la comissió de comerç exterior de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya i representant d'Espanya en la comissió 'Freedom to publish' de la International Publishers Association.Tasca pioneraDe la seva banda, Carmen Añón ha rebut el Premi Nacional de Restauració i Conservació de Béns Culturals que el Ministeri de Cultura li va atorgar el 2017. El premi està dotat amb 30.000 euros. El jurat n'ha destacat la tasca "pionera" en la conservació i posada en valor de jardins històrics i paisatges culturals. Se li reconeix expressament la "rellevància quantitativa", per volum de projectes dirigits, i la "qualitativa", per la metodologia innovadora desenvolupada, de les iniciatives promogudes al llarg de la seva trajectòria professional. A més es premia l'àmplia tasca docent i la contribució a la projecció internacional dels conceptes de jardí històric i paisatge cultural.Carmen Añón Feliú va néixer a Barcelona el 1931 i es va traslladar a Madrid el 1940, on va desenvolupar la vida personal i professional. Casada amb nou fills, des del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports ser la considera pionera de la recuperació dels valors patrimonials del jardí històric i del paisatge com a valors culturals.És una especialista en paisatges culturals de reconegut prestigi estatal i internacional. Entre el 1980 i el 1998 va assessorar la rehabilitació dels jardins del Patrimoni Nacional i va dirigir els projectes per als jardins de l'Illa i del Rei a Aranjuez, la Granja, Camp del Moro, la Sarsuela, el palau de la Moncloa, els jardins de la Caseta del Príncep del Pardo, els jardins de la Caseta del Príncep de l'Escorial, els jardins de la Quinta del Duc de l'Arc, els jardins del Monestir de l'Escorial i el claustre i els jardins de les Descalces Reals.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.