directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 10:26 h

Bargalló considera que prohibir els llaços grocs és el 'reconeixement oficial'' dels ''presos polítics''

La consellera d'Empresa i Coneixement reitera que no ha donat instruccions ''de posar ni treure llaços'' i espera el dictamen del Síndic

ACN Barcelona.-En la inauguració del Saló de l'Ensenyament, Bargalló ha assegurat viure amb ''molt avorriment'' una polèmica que no es dona ''als països civilitzats'' sinó només en països ''amb carències democràtiques''. Pel titular d'Educació no es pot amagar la ''insensatesa'' de posar criteris ''ideològics'' per damunt dels jurídics i defensa que ''l'interès per prohibir'' l'ús dels llaços grocs és el ''reconeixement oficial'' que hi ha ''presos polítics''. Per la seva banda, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha defensat el seu compromís de ''denúncia permanent'' de la vulneració de drets, i ha recalcat que no ha donat cap instrucció sobre ''posar ni treure llaços a l'espera del dictamen del Síndic de Greuges al voltant de la polèmica.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha defensat aquest dimecres l'actuació ''col·legiada'' de tot el Govern al voltant de la polèmica dels llaços grocs als espais públics fent cas de les ordres del president Torra, sempre que no es posi ''en perill'' els funcionaris i posant per ''per damunt de tot'' la democràcia i la convivència. Per Bargalló, aquesta convivència és ''respectar la neutralitat dels espais públics'' però considera que això no és ''el silenci dels espais públics''. Chacón considera que l'informe que ha d'emetre Rafael Ribó serà el ''garant'' de l'exercici de drets i llibertats. La titular d'Empresa i Coneixement ha lamentat que hi hagi ''tanta pressa'' a ''qüestionar'' el seu posicionament sobre ''els presos i exiliats''. Considera que hi ha qui ''no entén res'' perquè els llaços grocs ''no són un element partidista'' sinó ''un element de denúncia''.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.