directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 10:48 h

El govern espanyol adverteix Torra que si es nega a retirar els llaços passarà de la “retòrica” a la “desobediència”

Confia que l’informe del Síndic de Greuges generi un canvi d’actitud i la retirada de llaços abans de la reunió de la JEC de dijous

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, ha advertit aquest dimecres el president de la Generalitat, Quim Torra, que si es nega a acatar l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs dels edificis de la Generalitat passarà de la “retòrica molesta” que ha desplegat fins ara a la “desobediència” . En tot cas s’ha mostrat confiada que el Síndic de Greuges emetrà un informe que podria generar un canvi d’actitud i la retirada dels llaços abans de la reunió de la JEC d’aquest dijous. Ha deixat qualsevol actuació contra el president de la Generalitat a mans de la pròpia JEC, que és “l’òrgan competent” per determinar si li aplica una sanció, demana als Mossos que actuïn i si trasllada el cas a la Fiscalia perquè impulsi una causa penal contra el president de la Generalitat.

En una entrevista a RNE ha afirmat que Torra ha mantingut fins ara una “gesticulació” de caràcter “greu” incomplint les ordres de la JEC i s’ha mostrat esperançada que el president de la Generalitat aprofitarà “el passadís” que ell mateix ha obert portant la qüestió al Síndic de Greuges. La negativa de Torra,ha dit, “és una mesura clarament electoralista”, per part d’un p’resident que viu en una “gesticulació permanent” de cara “als més fidels de l’independentisme” per demostrar “una suposada heroïcitat i victimisme si al final ha de retirar els llaços”. Tot plegat, ha dit, “molt lamentable.Celaá també ha defensat l’actuació del seu executiu, que “ha complert amb el seu deure i a través de la Delegació ha enviat l’informe” sobre edificis on es mantenia el llaç groc un cop expirat el termini. “L’executiu ha fet el que li demanava la JEC, que és lòrgan competent per fer complir el que requereix”.Ha qualificat “d’insídia” que el PP digui que La Moncloa actua amb benevolència perquè necessita els vots independentistes de cara a una eventual investidura, i ha condemnat “els atacs a les seus” dels partits a Catalunya, que són actes “contra la democràcia i la llibertat”. En tot cas ha recordat que la il·legalització d’Arran o eliminar les subvencions a ERC i el PDeCAT, com proposa Casado, només es podria fer si es comprovessin vincles amb organitzacions terroristes, com diu la Llei de partits.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.