directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 11:01 h

SATSE exigeix que es compensi l'exclusivitat d'infermeres i fisioterapeutes i denuncia discriminació respecte als metges

El sindicat lamenta que es facin "distincions" entre professionals de la salut

ACN Barcelona.-El sindicat SATSE ha demanat aquest dimecres a l'Institut Català de la Salut (ICS) que es compensi la dedicació exclusiva d'infermeres i fisioterapeutes, i ha denunciat un tracte discriminatori respecte als metges, que cobren uns 800 euros al mes per treballar només en la sanitat pública. Els infermers, apunta el sindicat, han de signar un document en el qual declaren que no presten els seus serveis en un altre lloc que pugui generar incompatibilitat. SATSE defensa que els professionals sanitaris comparteixin uns mateixos drets laborals "en lloc de fer distincions que no responen a criteris objectius i que generen una injustificada discriminació entre els uns i els altres".

En concret, SATSE reclama que infermeres i fisioterapeutes cobrin un 70% del que perceben els metges, el que correspondria a uns 600 euros mensuals. El que està passant, a parer del sindicat, és un "injust greuge comparatiu entre els diferents professionals que presten els seus serveis a l'ICS, i que perjudica clarament les infermeres, infermers i fisioterapeutes". Això està propiciant, ha continuat, que "hi hagi professionals de primera i de segona". El sindicat d'infermeria no entén perquè l'ICS aprova mesures que només beneficien un col·lectiu concret i no tots els professionals de la salut. També ha volgut recordar la "gran pèrdua de poder adquisitiu" que han patit infermeres i fisioterapeutes que treballen en el sistema públic per les retallades patides des del 2010.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.