directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 11:27 h

Amnistia Internacional creu que les agressions a MENA demostren que falten polítiques contra el racisme

L'organització demana una legislació general contra la discriminació en tots els àmbits

ACN Barcelona.-Amnistia Internacional ha opinat que les agressions a dos centres de MENA a Castelldefels i Canet de Mar demostren que falten polítiques que combatin el racisme i la xenofòbia a l'Estat, i ha reclamat una legislació general contra la discriminació en tots els àmbits. L'organització ha subratllat que el racisme existeix a Espanya, però no hi ha dades oficials que en mostrin la magnitud. Amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial aquest dijous, ha denunciat la invisibilitat d'aquest problema, i ha mostrat la seva preocupació per la "manca de prioritat" de les administracions a l'hora d'adoptar mesures polítiques que previnguin i combatin el racisme i la xenofòbia, especialment contra grups vulnerables com els MENA, ha dit Esteban Beltrán, director de l'ONG.

L'entitat també ha alertat sobre els discursos polítics "irresponsables" que relacionen immigració i criminalitat, i ha remarcat que les autoritats "han de condemnar públicament qualsevol atac racista i deixar clar que no es tolerarà cap atac basat en la discriminació". També ha reclamat que el codi penal inclogui expressament en la definició dels delictes d'odi els motivats per la raça, el color, l'idioma, la nacionalitat i la identitat de gènere. Amnistia ha defensat que totes les investigacions es facin d'ofici, sense que la víctima hagi de denunciar. "La manca de dades i d'investigacions sobre aquesta qüestió, així com l'absència d'una política activa contra el racisme i la xenofòbia fan que hi hagi una opacitat absoluta pel que fa als atacs racistes a Espanya", ha constatat Beltrán. L'ECRI (Comissió Europea contra el Racisme i la Xenofòbia, per les seves sigles en anglès) assegura en el seu darrer informe que segueix tenint dificultats per obtenir una visió fiable de l'abast de la violència motivada per l'odi a Espanya i de l'efectivitat de les investigacions empreses per les autoritats encarregades de fer complir la llei.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.