directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 11:49 h

Lluís Homar, nou director de la Compañía Nacional de Teatro Clásico

El reconegut actor i director teatral català assumirà el càrrec el pròxim 1 de setembre

ACN Barcelona.-L'actor i director teatral Lluís Homar serà el nou director de la Compañía Nacional de Teatro Clásico, càrrec que assumirà a partir del pròxim 1 de setembre per un període de cinc anys. Ho ha anunciat aquest dimecres la directora general del Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM), Amaya de Miguel. La seva designació s'ha realitzat després d'un procés de selecció, a partir "dels principis d'igualtat, mèrit i capacitat", dels projectes presentats a valoració del Consell Artístic del Teatre. Homar, qui ha presentat el seu projecte, ha assenyalat que vol "donar suport, recuperar i difondre el teatre clàssic espanyol".

En la seva presentació, Homar ha defensat el significatiu paper del teatre com "espai de reflexió i de coneixement, catalitzador d'una experiència col·lectiva". El nou director ha apostat por seguir construint "una eficaç política de coproduccions amb altres centres espanyols", així com amb alguns dels festivals llatinoamericans més importants i amb els grans centres europeus de creació escènica. Un dels altres objectius que ha fixat Homar és impulsar la Joven Compañía com alta escola d'aprenentatge i creació, a través d'una generació de joves artistes compromesos amb els valors de la veritat escènica i l'art interpretatiu.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.