directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Alt Empordà doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 11:54 h

Figueres treu la pancarta a favor de l'autodeterminació de l'Ajuntament i la instal·larà en un edifici privat del costat

El consistori ha atès el requeriment de la Junta Electoral que instava a retirar els "símbols" dels edificis municipals

ACN Figueres.-L'Ajuntament de Figueres ha retirat la pancarta a favor de l'autodeterminació i la instal·larà en un edifici d'un particular del costat. El consistori ha arribat a un acord amb el propietari i ha atès així el requeriment de la Junta Electoral de la zona que l'instava a treure tots els símbols, llaços grocs i estelades dels edificis municipals. La pancarta defensa en un escrit en anglès que "l'autodeterminació és un dret, no un crim". L'acord de la junta feia extensiva la petició a tots els ajuntaments de l'Alt Empordà i al Consell Comarcal. De moment, el de Port de la Selva hi ha presentat recurs al·legant falta de "motivació" i de "concreció" en el requeriment i Castelló d'Empúries ha anunciat que també recorrerà la decisió.

Figueres ha atès el requeriment que la Junta Electoral de la zona va fer dilluns i ha retirat la pancarta que hi havia al balcó de l'Ajuntament a favor de l'autodeterminació. Fonts municipals han anunciat la decisió aquest matí i han avançat que la pancarta s'instal·larà en un edifici d'un particular (amb qui l'equip de govern ha arribat a un acord) que hi ha just al costat del consistori. La Junta Electoral va comunicar fa dos dies als ajuntaments de l'Alt Empordà i al Consell Comarcal que tenien 48 hores per treure tots els "símbols" dels edificis consistorials. Entre ells, pancartes a favor dels presos, llaços grocs o estelades. L'acord és fruit de la denúncia que Ciutadans va fer contra l'Ajuntament de Figueres però que l'organisme el va fer extensiva a la resta de consistoris i al Consell Comarcal, tot i que aquest ens i alguns ajuntaments com el de Roses no tenen cap element d'aquest tipus a les seves façanes. Recursos en contra De moment, l'Ajuntament del Port de la Selva ja ha presentat recurs contra l'acord perquè considera que hi falta "motivació" i "concreció". El mateix farà el de Castelló d'Empúries. En aquest consistori, hi ha una pancarta de suport als presos, llaços grocs i una estelada. El seu alcalde, Salvi Güell, ha avançat que argumentaran els mateixos motius que ha al·legat El Port de la Selva. Girona i Salt, tambéLa Junta Electoral de la zona també va donar ahir 48 hores als ajuntaments de Girona i Salt (Gironès) perquè treguin les pancartes i els llaços dels consistoris. L'organisme, en canvi, va desestimar la petició del PPC d'obligar a despenjar aquests símbols i les estelades d'altres equipaments municipals i dels carrers.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.