directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 12:27 h

Arrimadas, als diputats independentistes: "Aquí es fan els fatxendes i davant els jutges s'ensorren"

Torra replica a la cap de l'oposició que no prohibirà "mai res" i que sempre defensarà la llibertat d'expressió i la democràcia

ACN Barcelona.-"No es posin nerviosos, que aquí es fan els fatxendes i després, davant els jutges, no vegis com s'ensorren". Així s'ha dirigit la líder de Cs, Inés Arrimadas, a la bancada dels diputats independentistes del Parlament, durant la sessió de control al president del Govern, Quim Torra, al ple d'aquest dimecres al matí. La cap de l'oposició ha reaccionat així després que alguns diputats fessin comentaris quan Arrimadas ha preguntat a Torra si creu que pot fer "el que li doni la gana" amb l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) sobre els llaços grocs. Torra ha replicat que no prohibirà "mai res" i que sempre defensarà la llibertat d'expressió i la democràcia.

Arrimadas, candidata de Cs a les eleccions al Congrés, a preguntat a Torra: "Quina part de 'retiri la pancarta' no entén?", en referència a la decisió del president de mantenir els llaços grocs als edificis de la Generalitat, a l'espera del pronunciament del Síndic de Greuges: "No s'amagui darrere seu", ha reclamat. A més, Arrimadas ha continuat carregant contra els independentistes parlamentaris: "Es passen el mort uns als altres, no se'n recorden, era simbòlic...".La cap de l'oposició ha preguntat al president què dirà als ciutadans que hagin de fer gestions als edificis oficials de la Generalitat amb llaços grocs: "Què han de fer? Aguantar-se i callar?". Arrimadas ha ensenyat dues fotos d'edificis del Govern amb pancartes i llaços grocs, que després ha estripat: "Prou de propaganda separatista".A la rèplica, Torra ha ironitzat: "Trobarem a faltar el seu somriure i els seus cartellets, sap greu que la cap de l'oposició que hauria de liderar el canvi se'n vagi a Madrid, perquè no tindrem l'oportunitat de gaudir dels espectacles que ofereixen en cada sessió de control de manera gratuïta". Al seu parer, el fet que Cs consideri que els llaços grocs siguin "símbols polítics" vol dir que la formació d'Arrimadas accepta que hi ha "presos polítics".La CUP demana amonestar ArrimadasLa diputada de la CUP Maria Sirvent ha demanat una amonestació per a Arrimadas per haver utilitzat l'expressió "s'ensorren" per referir-se a l'actitud dels independentistes davant els jutges. El president del Parlament, Roger Torrent, ha recollit la queixa de la diputada cupaire i ha assegurat que la Mesa la tractarà.Per la seva banda, el portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha pres la paraula per retreure a Sirvent que aquest dimecres aplaudís els "atacs feixistes" d'Arran, en referència a les pintades de l'organització independentista juvenil a les seus de Cs i del PP a Barcelona.PSC i comunsAl seu torn, el president del grup de PSC-Units, Miquel Iceta, i la presidenta de CatECP, Jéssica Albiach, han coincidit en reclamar a Torra que convoqui una qüestió de confiança -tal com va fer l'expresident Carles Puigdemont- si el Govern no pot aprovar els pressupostos al Parlament: "Governin i actuïn, o deixin pas, perquè el país no pot suportar més la seva inacció", ha deixat anar Albiach. Per la seva banda, Iceta ha anat més enllà i ha exigit eleccions: "Catalunya no es pot permetre més anys sense govern, sense rumb i de fracàs".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.