directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 12:36 h

L'alcalde de Nàpols signa un manifest que demana la llibertat dels presos i "el retorn" a la "normalitat democràtica"

Un grup d'intel·lectuals i polítics italians d'esquerres denuncien en un editorial que "el silencia d'Europa" sobre el cas català és "deplorable i perillós"

ACN Brussel·les.-L'alcalde de Nàpols, Luigi de Magistris, juntament amb grup d'intel·lectuals i polítics italians d'esquerres, ha signat un manifest que demana la llibertat dels líders independentistes empresonats i "el retorn" a la "normalitat democràtica" a l'Estat espanyol. En un editorial publicat al mitjà d'esquerres LEFT, aquestes personalitats han defensat que a Catalunya s'està "criminalitzant" un grup polític amb el judici de l'1-O. "S'està discutint als tribunals una qüestió eminentment política que no hauria d'haver sortit de l'àmbit polític", apunten. D'altra banda, consideren "el silenci d'Europa" sobre el cas català "deplorable i perillós". "És un senyal de debilitat de les institucions europees, no de força, i contribueix a la radicalització del conflicte i no a la seva resolució", constaten.

Així, asseguren que "si la UE accepta la criminalització de la protesta pacífica i la desobediència civil en un estat membre de rellevància com Espanya, els drets democràtics de tots estan en perill".Entre els signants hi ha les eurodiputades italianes de l'Esquerra Unitària, Barbara Spinelli i Eleonora Forenza.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.