directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 13:05 h

Brussel·les imposa una multa a Google de 1.490 milions d'euros per fer "pràctiques abusives en la publicitat en línia"

La Comissió Europea sanciona la multinacional nord-americana per "impedir als seus rivals competir" en aquest sector publicitari

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha imposat a Google una multa de 1.490 milions d'euros per fer "pràctiques abusives en la publicitat en línia" que perjudiquen la competència a la Unió Europea. L'executiu europeu ha determinat que l'empresa nord-americana ha "abusat del seu domini del mercat" obligant a altres webs a acceptar "clàusules restrictives" que impedissin als seus rivals posicionar les seves cerques de publicitat en aquestes pàgines web. "Aquesta mala praxi va durar més de 10 anys i va impedir a altres empreses la possibilitat de competir en igualtat i innovar", ha recriminat l'eurocomissària de la Competència, Margrethe Vestager.

A més de la multa, que equival a l'1,29% de la facturació de Google, la CE recorda que la multinacional també pot fer front a demandes civils de "qualsevol persona o empresa afectada pel seu comportament no competitiu".Es tracta de la tercera sanció que imposa l'executiu de Jean-Claude Juncker a Google per abusar del seu poder al mercat. El 2017 Brussel·les va sancionar Google amb 2.420 milions d'euros per un "abús de posició dominant" relacionat amb el seu sistema de recerca a Internet. Un any després va anunciar una multa rècord de 4.340 per utilitzar el sistema Android de forma monopolística.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.