directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 13:09 h

La plataforma d'Altsasu denuncia a l'Eurocambra que el seu cas situa Espanya "com una vergonya internacional"

Els familiars avisen que seguiran “donant la batalla jurídica” mentre que el PNB reclama la implicació de la Comissió Europea

ACN Brussel·les.-La plataforma popular Altsasukoak, que reclama la llibertat dels joves d’Altsasu, ha denunciat aquest dimecres des de l’Eurocambra que el cas situa Espanya “com una vergonya internacional”. En roda de premsa des de Brussel·les, Aritz Leoz ha afirmat que “hi ha gent innocent complint penes injustes”. “Això és molt greu a Altsasu, a Navarra, però també a Europa”, ha exclamat, reivindicant que Europa “no pot permetre aquests judicis” que, a parer seu, “tiren per la borda tot el que una societat creu que ha de sustentar un estat democràtic”. Per la seva banda, els familiars dels joves han avisat també des del Parlament Europeu que seguiran “donant la batalla jurídica” i tornaran a sortir al carrer diumenge vinent en una manifestació sota el lema ‘Això no és justícia’.

Antxon Ramírez de Alda, pare d'un dels 8 joves condemnats arran d'una baralla, creu que la sentència de la sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional és una “barbàrie” i ha anunciat que les defenses estan preparant-se per recórrer ara al Tribunal Suprem. “El model punitiu per motius ideològics no es correspon amb el model d’un estat que defensa els valors i les llibertats”, ha assegurat Ramírez de Alda. Per la seva banda, Edurne Goikoetxea, mare d'una de les encausades, ha recordat que anteriorment el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, s’havia compromès a “vetllar pel cas”. Per a Goikoetxea hi ha “clares faltes de garanties” com ara “el dret a un judici just”, però els familiars no han tingut l’oportunitat de reunir-se amb Timmermans ni saber si n’ha fet un seguiment.El PNB reclama la implicació de la Comissió EuropeaEls familiars han comparegut davant dels mitjans de comunicació en una roda de premsa al Parlament Europeu acompanyats de diversos eurodiputats. Des del PNB, l’eurodiputada Izaskun Bilbao, ha reclamat a la Comissió Europea que analitzi les “vulneracions” en el cas d’acord amb la Carta Europea de Drets Fonamentals. Al seu torn, Jordi Solé (ERC) ha afirmat que el cas d’Altsasu mostra la “greu involució de les drets i llibertats a l’lestat espanyol” i ha expressat la “solidaritat” amb els represaliats. “Ens veurem a Estrasburg, al Tribunal Europeu de Drets Humans, on esperem que algun dia es pugui fer justícia”, ha afirmat en relació al cas d’Altsasu però també al del judici de l’1-O.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.