directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 13:53 h

La Junta Electoral Central es reuneix aquest dijous a les 17h per resoldre sobre Torra

Té sobre la taula les imatges que li ha enviat la delegació del govern espanyol a Catalunya sobre el suposat incompliment

ACN Madrid.-La Junta Electoral Central (JEC) es reunirà aquest dijous a les 17 hores per adoptar una decisió sobre l’actuació del president de la Generalitat respecte a l’ordre de retirar els llaços de les façanes dels edificis de la Generalitat. Ho farà un cop va expirar aquest dimarts el nou termini que li va donar perquè acatés la petició, i després de rebutjar també les al·legacions demanades pel president de la Generalitat, que demanava aclariments i apuntava que estava pendent d'un informe del Síndic de Greuges. En cas d’incompliment, la JEC té sobre la taula tres possibilitats d’actuació que es poden solapar: obrir un expedient sancionador que pot derivar en una multa de fins a 3.000 euros, ordenar a les forces policials que retirin els llaços, i traslladar el cas a la Fiscalia perquè –si ho determina- obri la via penal per desobediència, tal com va fer amb l’alcaldessa de Verga, Montse Venturós, condemnada a sis mesos d’inhabilitació per desobediència en negar-se a retirar l’estelada de l’ajuntament a les campanyes del 2015.

La Junta –que habitualment es troba els dilluns- es reuneix dijous específicament per resoldre sobre aquesta qüestió, malgrat que pot aprofitar la trobada per abordar-ne d’altres. Té sobre la taula els suposats incompliments avalats per les fotografies que aquest dimarts li va enviar –un cop expirat el termini- la delegació del govern espanyol a Catalunya. Les fotografies acrediten que després de les tres de la tarda de dimarts encara hi havia llaços grocs a les façanes del Palau de la Generalitat i les conselleries de Governació, Cultura, Territori, Empresa, Interior, Economia, Agricultura i Salut.La Generalitat, però, està pendent de l’informe que ha demanat al Síndic de Greuges per adoptar una decisió sobre la qüestió. La consellera de Presidència, Elsa Artadi, va assegurar que el president i el Govern seguiran els consells del que dictamini Rafel Ribó hi estiguin d’acord o no. Una porta obert que la portaveu de l’executiu espanyol, Isabel Celáa, espera que serveixi per evitar el xoc frontal aquest dijous. En una entrevista a RNE, Celaá s’ha mostrat esperançada que l’informe apostarà per una retirada dels llaços i que el Govern la farà efectiva abans de la reunió de la JEC.En tot cas l’executiu espanyol ha advertit aquest dimecres el president de la Generalitat que mantenir els llaços en contra del criteri de la Junta Electoral Central equivaldria a traspassar una ratlla. Torra, segons Celaá, passaria de la “retòrica molesta” a la “desobediència”, i per tant podria haver d’afrontar conseqüències penals per la seva actuació. En tot cas, el govern espanyol ha insistit aquest dimecres un cop més que –malgrat el que demanen PP i Cs- la competència sobre aquesta qüestió és de la Junta Electoral Central, que seria qui portaria el cas a la Fiscalia i qui ordenés –si ho considera- que els Mossos retirin els llaços.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.