directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 14:11 h

El Banc d'Espanya augmenta una dècima la previsió de dèficit per al 2019 fins al 2,5%

El supervisor bancari avisa que les mesures aprovades per decret per Sánchez poden "generar crèdit pressupostari"

ACN Barcelona.-El Banc d'Espanya ha augmentat una dècima la seva previsió de dèficit públic espanyol per aquest any fins al 2,5%, segons ha indicat en un informe publicat aquest dimecres. Així, el Banc d'Espanya preveu que l'Estat incompleixi el dèficit marcat per Brussel·les, que en el projecte de pressupostos fallit de Pedro Sánchez es preveia de l'1,8%. En el seu informe, el BdE avisa que si bé la manca de pressupostos permet la pròrroga i la majoria de partides queden fixades en els nivells de l'últim exercici, les mesures aprovades per decret pel govern socialista espanyol poden "generar crèdit pressupostari". Segons el Banc d'Espanya, es mantindrà "la robustesa de la recaptació impositiva dels últims trimestres el que compensaria, en part, la dinàmica a l'alça de la despesa pública".

En l'informe, també s'indica que "el caràcter expansiu de la política fiscal" anirà acompanyat d'un "deteriorament addicional de la situació subjacent de les finances públiques" i que això provoca "vulnerabilitats" per a l'economia. El Banc d'Espanya ho atribueix a un context "d'incertesa global" i al "reduït marge de maniobra de la política fiscal a curt i mig termini". Pel que fa a les previsions de creixement, el Banc d'Espanya manté les seves últimes xifres, amb un creixement del PIB del 2,2% per aquest any, de l'1,9% el 2020 i de l'1,7% el 2021. El BdE pronostica també una moderació de la creació de feina, i preveu que l'atur se situï al 12% a finals del 2021.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.