directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 14:24 h

Fira de Lleida preveu doblar la facturació amb la construcció d'un nou recinte que ocuparia 120.000 metres quadrats

Amb l'horitzó posat a l'any 2030 es volen construir fins a 6 pavellons i fer una passarel·la que connecti els terrenys de l'antiga hípica amb la Llotja

ACN Lleida.-Fira de Lleida espera duplicar i passar dels 30 als 60 milions d'euros la facturació de l'entitat amb la construcció d'un nou recinte firal de més de 120.000 metres quadrats. L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat que el projecte es preveu als terrenys de l'antiga hípica i ara s'està treballant en definir el ''quadern de ruta'' per als propers anys amb l'horitzó posat a l'any 2030. Larrosa ha presentat aquest dimecres a la Cambra de Comerç aquest ''itinerari'' que preveu la construcció de fins a 6 pavellons amb una superfície total d'uns 25.000 metres quadrats i també una passarel·la que connectarà el recinte amb la Llotja per damunt del riu Segre. La inversió de tot plegat se situa entre 27 i 36 MEUR en funció de si es fan o no aparcaments soterrats als pavellons.

El Pla d'ordenació del sector de la Fira de Lleida preveu desplaçar el recinte firal actual situat als Camps Elisis als terrenys de l'antiga hípica i també més enllà de l'altra banda del canal de Seròs. Segons el POUM a la zona de l'actual fira s'hi ubicarà una àrea residencial. La superfície total d'actuació és de 124.400 metres quadrats amb una distribució de 34.200 metres quadrats d'espai per activitats obertes, 7.500 d'aparcament a l'aire lliure, i 1.500 per a un edifici representatiu on s'hi ubicarà la recepció dels visitants. L'àmbit dels pavellons previstos ocuparà 41.600 metres quadrats i la superfície construïda serà de 27.500 metres quadrats repartits en 2 pavellons de 5.250 metres quadrats, i 4 de 4.250 metres quadrats. Quedarà per decidir el format de l'aparcament per aquests pavellons que podrà ser o bé a l'aire lliure en una superfície de 23.000 metres quadrats per a 700 cotxes o bé soterrat ocupant 35.350 metres quadrats per a 1.078 cotxes.L'alcalde Larrosa ha explicat que aquest ''itinerari'' vol reafirmar la ''vocació'' de Lleida de ser la segona capital de Catalunya, també en l'àmbit de l'organització de fires i congressos. En aquest sentit, ha remarcat que es tracta d'un projecte que fa 20 anys que s'ambiciona i que ha de permetre a la institució firal poder ''competir'' amb el nord de l'Ebre, el sud d'Europa i coorganitzat fires d'arreu de l'Estat i el continent. Segons Larrosa, el projecte està lligat al POUM però també al desenvolupament urbanístic de la ciutat i per tant és ''vigent, vàlid i per començar a treballar de forma immediata''.En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que ja compta amb el ''consens institucional'' i que ara el busca en el món empresarial de la ciutat. Considera que és bo ''anar plegats en la mateixa direcció'' per tal de potenciar el fet de poder ''facturar més com a ciutat''. És en aquest àmbit que ha parlat de la possibilitat de doblar l'impacte econòmic, els anys que s'organitza la fira Municipàlia, i també ha comentat que amb el nou recinte es podrien organitzar dos certàmens més de caràcter internacional a l'any.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.