directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Salut i reproducció doble fletxa Dimecres, 31 de març de 2010 05:00 h

Un espermatozou català recorre el Pol Nord



espermatozou, català, cursa, institut marquès, disfressa
Un espermatozou català recorrerà el Pol Nord
© Institut Marquès

Comparteix
   


Etiquetes


publicitat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un català es vestirà d'espermatozou per a participar a la VIII edició de la Marató del Pol Nord per denunciar els efectes que la contaminació té sobre la fertilitat.

L'Institut Marquès, centre especialitzat en reproducció assistida que ha promocionat la gesta, ha explicat que la prova començarà el proper dia 7 d'abril. Aquesta marató, que es celebra cada any, compta amb un recorregut total de 42 quilòmetres, pels quals els participants hauran de suportar temperatures de fins a 30 graus sota zero, grans dificultats per a respirar, perill de congelació i desorientació espacial en condicions extremes i gèlides.

En aquesta edició d'enguany, la marató compta amb vint-i-quatre corredors de deu països, dels quals Lluís Pallarès és l'únic participant català i també de tot l'estat espanyol.

La prova es disputarà a noranta graus de latitud nord i el punt de trobada serà a l'illa d'Spitsbergen (Noruega), una zona protegida i coberta de glaceres on la temperatura sempre està per sota dels 15 graus negatius.

Un cop a l'illa, els participants pujaran a un avió rus que els durà fins a la base de Berneo i després agafaran un helicòpter que els portarà fins al Pol Nord. Si tot va bé i les condicions atmosfèriques ho permeten, es donarà el tret de sortida de la prova el proper dia 7 d'abril.

Cal destacar que tots els corredors inscrits a la marató han hagut de firmar un document en el qual deixen constància que la organització de la carrera no es farà càrrec de les possibles complicacions que puguin sorgir durant la prova com pot ser el cas de congelacions, atacs d'ossos polars, caigudes per les esquerdes de les glaceres o qualsevol altre tipus de problema inesperat.

La preparació de Lluís Pallarés ha estat supervisada per l'equip mèdic del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), especialitzat en l'entrenament d'esportistes d'elit.

Des de fa diverses setmanes, el corredor català s'ha estat entrenant a l'interior d'una càmera climàtica a 10 graus sota zero i amb un 20% d'humitat. Pel que fa a la dieta, Pallarés també ha seguit una serie de recomanacions que ha rebut de part de diferents experts que l'ajuden a preparar aquesta prova.

Durant la cursa, es calcula que el català perdrà unes 9.000 calories. Francheck Drobnic, responsable del Departament de Fisiologia del CAR, ha assegurat que aquesta experiència els hi aportarà informació sobre el model d'adaptació de la temperatura a l'exercici en condicions adverses.

La mateixa clínica que patrocina la gesta ha explicat que el corredor català portarà un vestit d'espermatozou confeccionat expressament per l'ocasió que li permetrà aguantar temperatures extremes i, a la vegada, li serà lleuger per tal de poder acabar la prova sense entrebancs.






Miriam Noguera
InvitroTV


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
1 d'abril de 2010, 18.50 h

Per mi que faci el que vulgui....però em sembla una manera de fer comèdia i fer el pallasso, amb permís dels pallassos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.