directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Cooperació doble fletxa Dissabte, 27 d'octubre de 2007 05:00 h

La regió atlàntica de Nicaragua intenta aixecar cap després del pas de l’huracà Fèlix


Comparteix
   



publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El 4 de setembre l’huracà Fèlix va entrar a la Regió Autònoma de l’Atlànic Nord (RAAN) de Nicaragua amb força 5 i va colpejar especialment la zona més limítrof amb Hondures. Una delegació de l’ACCD va voler conèixer de primera mà aquesta situació durant la segona setmana d’octubre per col·laborar amb la població local i la reconstrucció.

En una zona amb poca tradició de suportar aquestes inclemències metereològiques, el Fèlix va deixar un pòsit de prop de 200.000 persones afectades per la destrucció, més de 20.000 vivendes destrossades i prop de 300 persones mortes o desaparegudes.

Aquesta situació té altres factors negatius que incideixen en la reconstrucció de la zona. El context de la RAAN és el de la concentració de la major pobresa de Nicaragua i, per tant, de la major vulnerabilitat de la població davant d’aquests fenòmens. S’han destrossat la gran majoria de barques pesqueres de la costa, sent la pesca una de les principals fonts d’ingressos de la zona, i han quedat afectades més d’1,3 milions d’hectàrees de bosc.

Aquest darrer factor afecta molt la població que viu en comunitats agrícoles, ja que ara comença l’estació seca i hi ha el risc seriós que els 427 milions d’arbres caiguts esdevinguin catalitzadors d’incendis.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.