directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 13:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Cooperació doble fletxa Dissabte, 8 de desembre de 2007 05:00 h

El Carnet Jove Solidari destinarà l’any que ve 100.000 euros a un nou projecte a Etiòpia


Comparteix
   



publicitat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El projecte Carnet Jove Solidari, impulsat per la Secretaria de Joventut en col·laboració amb l’ACCD, destinarà un total de 100.000 euros els anys 2008 i 2009 a un projecte de Creu Roja a Etiòpia.

El mig milió de titulars del Carnet decidiran a quin àmbit concret (salut, aigua o agricultura) es destinen els diners. El projecte Carnet Jove Solidari, integrat en el programa Connecta’t del Carnet Jove, va néixer el 2006 amb la intenció de promoure el seu vessant social i participatiu. Aleshores, es va demanar als titulars del Carnet que seleccionessin un país d’entre els nou africans que pateixen les anomenades crisis oblidades. Els i les joves que van participar de la consulta –que es va fer on line a través d’un petit qüestionari- van decidir destinar els 75.000 euros del projecte a Etiòpia

Els diners es van aconseguir amb l’aportació d’una part de la quota anual dels titulars del Carnet Jove i la missió l’ha dut a terme Creu Roja a Catalunya, que ha desenvolupat un programa de seguretat alimentària per a la població més vulnerable de comunitats del sud de la regió de Wollo, al país africà.

Enguany, per no desvincular els progressos assolits i afavorir que els resultats siguin més satisfactoris, els responsables de la Secretaria de Joventut i de l’ACCD han acordat donar continuïtat a l’actuació a Etiòpia, en aquesta ocasió a la regió d’Amhara, i també mitjançant Creu Roja a Catalunya. Els titulars del Carnet, això sí, decidiran a través del web del Carnet Jove (www.carnetjove.cat) a quin àmbit concret d’actuació d’entre tres possibles (agricultura i dona, dona i aigua, dona i salut) destinen els 100.000 euros. Per poder votar, abans hauran de respondre unes senzilles preguntes que volen sensibilitzar i informar de la situació de cadascuna de les possibles opcions.

Viatge tècnic a Etiòpia per comprovar els avenços sobre terreny


Paral·lelament, per tal de comprovar l’evolució sobre el terreny del projecte que s’ha desenvolupat els dos darrers anys, a finals de febrer o principis de març de 2008 es farà un viatge tècnic a Etiòpia. Amb l’objectiu d’implicar d’una manera més clara els joves en temes de solidaritat i cooperació, s’ha obert una convocatòria perquè un dels titulars del Carnet Jove pugui participar del seguiment del projecte in situ.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
9 de desembre de 2007, 17.41 h

M'agradaria saber-ne més d'aquest "projecte" però així a simple vista només em transmet PATERNALISME i més PATERNALISME. Com sempre, els i les del nord decidint el que és bo i el que no. Nosaltres decidim on s'inverteixen els diners i com. Nosaltres els fem el projecte i ja està. Quan n'aprendran la gent del sud? Mai. D'això se'n diu PATERNALISME companys i companyes!! I com no, amb cabaços de diners que l'únic que fa és facilitar la corrupció de la gent que ho gestiona. I els i les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.