directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

Fernández Díaz, el gihadisme i l’estupidesa

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant

Comparteix




Des que Aleix Vidal-Quadras va morir políticament que potser no havien sentit dir bestieses tan grans contra el nacionalisme català a un destacat dirigent del PP com és el Ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz. Certament era difícil superar al catedràtic atòmic Vidal-Quadras. En el seu assaig Amaràs a tu tribu (1998), per exemple, comparava amb les maneres d’un enfurismat pastor protestant el patriotisme amb el nacionalisme. El primer es caracteritzava, segons ell, per uns vincles d’afecte amb el propi país generosos, altruistes, capaç de situar-se per damunt de la diversitat cultural i de les tradicions localistes. El nacionalisme, ben pel contrari, era presoner d’un amor gelós, d’una concupiscència, deia, “oscura, prerracional, siniestra”. Per a l’angelical Vidal-Quadras, allò que Pujol, Arzallus o Beiras sentien pels seus països no era amor sinó un desig brut. Aquests sàtrapes calents com a micos, incapaços com eren d’acceptar la complexitat de les societats on vivien, resulta que les violentaven a fi d’imposar les seves “quimeras fantasmagòricas”. Sota aquesta òptica, lògicament, el sistema escolar català pensat pel sàtrapa de torn no deixava de ser un immens camp de concentració, com Catalunya sencera, on es violava en massa els tendres infants catalans. Se’ls violava, és clar, en ensenyar-los en català, aplicant si molt convenia els càstigs més severs. Déu ni do!.

No cal dir que ell, incapaç de reconèixer la seva pertinença al nacionalisme espanyol, s’incloïa en el grup dels castos patriotes. Perquè és clar, per a Vidal-Quadras, com per a Aznar, Chuck Norris, Sánchez Camacho, Mortadel i Filemó o el conill Bugs Bunny, el nacionalisme espanyol ni existeix ni ha existit mai, és una pura al·lucinació del victimisme.
 
Naturalment el seu punt de vista no tenia res d’original. Vidal-Quadras, com els que acusen Mas o Junqueras de ser els titelles del sionisme internacional per a trencar Espanya i convertir Catalunya en un Estat refugi d’aquest, es limitava a la vella estratègia de diabolitzar l’adversari, de convertir-lo juntament amb tot el que representa en un ésser odiós, perillós com un llop afamegat. El cas és que durant anys i panys el nacionalisme espanyol, el patriotisme espanyol, ha enverinat la societat espanyola presentant el catalanisme com una representació del mal i als catalans com un poble menyspreable sotmès a aquest, sense redempció possible. S’ha arribat a comparar Catalunya amb una mena d’Estat paral·lel, gairebé secret, d’inspiració nacionalsocialista o amb l’Amèrica de la segregació racial dels anys seixanta. Ho han fet amb una impunitat insultant dirigents polítics suposadament demòcrates en mitjans de comunicació on cada dia llegim notícies denunciant els abusos racistes en Estats Units, l’homofòbia en Europa o els molts genocidis d’ahir i d’avui en el món. Nazis, gihadistes, kukluxklanistes, sionistes, catalanistes... catalans.  
 
La maniobra és molt bèstia i explica, en part, les piulades salvatges que s’han vomitat contra els catalans després de l’accident de la Germanwings o del desgraciat incident de l’institut Joan Fuster de Barcelona. A més, posa en relleu que una bona part de la societat espanyola, té un problema greu per a entendre la pròpia diversitat interna, la diversitat, per a jugar a la democràcia sense fer trampa. Tot plegat, les piulades catalanòfobes bàsicament han molestat només als catalans. Mentre, des de l’Estat, Fernández Díaz prometia perseguir els seus autors gairebé alhora que vinculava, en unes declaracions d’una confusió calculada, l’independentisme amb el gihadisme. Només algú que estigui tocat del bolet, que sigui un imbècil perdut pot combregar amb una idea com aquesta, creure’s una mentida com aquesta. Tot plegat, la jugada de Fernández Díaz és d’una estupidesa enorme, un insult a la intel·ligència, indigna d’un representant d’un estat democràtic. Què és el que deuen pensar en les cancelleries europees d’un personatge com aquest?. De que el mateix Estat espanyol nodreixi de forma conscient i irresponsable un catalanofòbia repugnant?. On tenen el límit?. Què seran capaços de dir o de fer per continuar deslegitimant salvatgement l’adversari?. És trist, lamentable. I perillós, també.
 
Francesc Viadel 


lectures 6413 lectures comentaris 7 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Churchill fletxa Rubí
12 de maig de 2015, 19.31 h

Bon article. Enhorabona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 de maig de 2015, 18.06 h

#1#4.IMBECIL


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
30 d'abril de 2015, 01.14 h

#4

El "Alejo", murió y está enterrado por sus propias imbecilidades. Sus discursos (los que hizo en vida, y alguna vez los repite porque sale como un zombi),no tienen desperdicio.
Otro catalán indeseable.
¿Es cierto, como leí en una ocasión, que su familia traficaba con esclavos ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
bejota fletxa BCN
29 d'abril de 2015, 20.25 h

E. EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens. t un 26% del cos electoral. (=27-S).

N.B. VIDAL -QUADRAS NO VA MORIR ,EL VAREU MATAR ELS "DEMOCRAFOBICS NACIONA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
29 d'abril de 2015, 13.05 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan dec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 d'abril de 2015, 11.57 h

#1

Res, res, Bejota, tu em els teus números. Avui, preocupat de quelcom mes interessant (no se si per tu, com a bon feixiste). El documental de ahir nit a TV3 , "Els internats de la por", dirigits per la teva Carmen Polo de Franco.

Tot un exemple de la vostre herència .


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bejota fletxa bcn
28 d'abril de 2015, 19.50 h

En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens.
GAME OVER !

N.B. LA PERVERSA LLEI ELECTORAL FOU LA CAUSA DE FER FORA UN CANDIDAT ELEGIT AMB 600 MIL VOTS. UNA DEMOCRACIA D'AQUEST TIPUS N'ARRIVARÁ LLUNY.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.