directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

La barca d’Ada Colau

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant carregant

Comparteix




Ningú no li pot treure el mèrit a Ada Colau. Seria mesquí no reconèixer que ha tingut molt d’olfacte polític per aconseguir el suport d’una Barcelona paupèrrima i esgotada que els de CiU sembla que eren incapaços de veure des dels despatxos de Sant Jaume i que, a més, ja feia molt que havia girat l’esquena a les organitzacions tradicionals de l’esquerra. Unes organitzacions, val a dir, ideològicament moribundes, amb la marca feta trossos, i amb uns quadres professionals i unes estructures que, òbviament, ni passen de l’aire ni es conformen amb sous de 2.200 euros.

El cas és que Colau ha convertit Barcelona en comú, una marca improvisada, en un partit d’èxit que en aquests moments controla un pessebre immens. D’aquí que als socialistes més exquisits, acostumats al luxe dels consells d’administració de les grans empreses públiques, o als comunistes més ortodoxos, no els hagi fet res tirar-se al coll de qui fa dos dies tractaven com una autèntica desgraciada, com una populista menyspreable. Tot plegat, Colau és ara mateix per a tots ells la seva única salvació ja que és evident que, de continuar creixent així, d’aquí a quatre anys, a la seva esquerra només quedarà marge per a la CUP i encara gràcies.  

Així les coses, Barcelona en comú s’ha convertit també en una barca amb un rumb incert que en un tres i no res s’ha omplert de socialistes, verds, oportunistes de la política, supervivents de l’erari públic, titellaires i gent de bona fe. La barca de Colau o la inanició, heus aquí el dilema. I tant és així, que pel preu del passatge es paga el què faci falta. S’elogia a vells enemics, o es mira cap a una altra banda si alguna cosa no agrada. En aquest viatge, per pagar paguen fins i tot els grans grups de comunicació –si més no de moment- a base de columnes elogioses i de silencis escandalosos. L’altre dia, per exemple, la festa colauista de la Plaça Sant Jaume, sense cap mena de mesura de seguretat, haguera pogut acabar molt  malament... sort de l’autogestió.. no?. I què m’han de dir del codi ètic aquell perque havia de posar fi amb els sous milionaris i que s’ha quedat en un no res?.  

És una evidència que la competició per veure qui fa més la pilota és de llogar-hi cadires i només comparable a l’aparent ingenuïtat amb què Colau ha fet lloc a alguns personatges en la seva embarcació. Tant li fa perquè es creu ungida per la sort dels herois, o bé no tenia cap més remei, o l’han entabanat. Cap de les tres coses fan gens de gràcia tenint en compte el poder que de cop li ha atorgat la ciutadania i com aquest repercutirà en la vida quotidiana de milers de persones. Com sigui, sospito que ho pagarà molt car perquè possiblement molts d’aquests potser ja estaven pensant abans de pujar i tot com tirar-la de cap a la mar i agafar el timó. Ja ho veurem. La cosa pinta rara. Clar, entre els corsaris, la manca d’espai de la nau que aviat serà insuportable i els taurons que volten assedegats de sang, sense comptar amb els seus que ja té emprenyats com un mico, potser Colau només se salvarà si salta a la terra ferma de Madrid.    

El que no acabo d’entendre massa bé és que coi pinten en aquesta travessia els republicans. Pensava que navegaven amb barca pròpia en el mar de la política catalana però ja veig que de moment no, que allà van, al final de tot, calladets per si de cas, fascinats amb el balanceig de les ones i sota la llum de la lluna de l’èxit aliè. Ves que no aparegui un dia entre la boira el destructor Catalunya en comú i se’ls engoleixi en la seva trajectòria.
 
Francesc Viadel     


lectures 8642 lectures comentaris 15 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
JOSEP PAGÈS I CANALETA DE CARDEDEU fletxa SÓC DEL VALLES ,, EN VOLEM UN SOL VALLES NO DOS
29 de juny de 2015, 21.41 h

HA HA HA HA .. Noi qui penses que son ELS DE PODEMOS ? Els FILLS DE LA CASTA Quels critican tan SON NENS PIJOS I RICS ELS DE PODEMOS Molts de els els seus Pares tenen Grans Fortunes UN DE PODEM DE BARCELONA El seu Pare es un dels Homes mes Rics de Catalunya i de Espanya .. PODEMOS I LA CUP Son GENT RICA PIJOS Els de ICV no ser con seran pero molts rics no seran cuan ningu els vol veritat ha ha ha ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
JOSEP PAGÈS I CANALETA DE CARDEDEU fletxa SÓC DEL VALLES ,, EN VOLEM UN SOL VALLES NO DOS
29 de juny de 2015, 21.35 h

TRANQUIL ...Que de MERDA En tenin D´ESQUERRES es diu P.S.O.E. = P.S.C. ... Pero tambe tenin MERDA DE DRETES Aquesta tambe fa FASTIC Molta PUDOR A CORRUPCIÓ Aquesta MERDA LA PORTEN ELS DEL P.P. y els de C.I.U. bueno ara son CONVERGENCIA y UNIÓ Balla es una C. sense la U ha ha ha .. ..LA MERDA DE LA DRETA Es la que FA FORTES RETALLADES SOCIALS y son molt CORRUPTES La Dreta nomes ajuda als Rics JA Huba dir JOAN CARRETERO .. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi fletxa Martorell
28 de juny de 2015, 13.43 h

#3Deus ser un dels molts llepes d'en Trias que us omplieu les butxaques sense fer res, oi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
JOSEP PAGÈS I CANALETA DE CARDEDEU fletxa SÓC DEL VALLES ,, EN VOLEM UN SOL VALLES NO DOS
25 de juny de 2015, 06.14 h

Tu hu dius al Principi a la Barca de ADA COLAU , hi pujen la gent que Trias C.I.U. Va abandonar hi no ajudar als mes Pobres els Aturats els desesperados . Els que veien con volien FER PRIVADES .. LES SEVES GUARDERIAS PÚBLICAS Un portar als seus fills Tenien que soportar una forta pujada del Trasport Públic .. Trias va SER EL ALCALDE DEL RICS .. Ada Colau sera la Alcaldessa dels mes pobres Aturats i Treballadors Els que pateixen .. ADA COLAU Recull el VOT DEL CATALÀ ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
22 de juny de 2015, 11.50 h

#2
Aquest gent ens ofereixen un futur, igual que els independentistes. Uns i altres ens ofefreixen un somni per suportar millor els mals moments. Abans teniem la religió que era l'opi dels pobles i ara que ja no ho és, la gent necessita creure en un futurmillor.
Aquests diuen que si guanyen faran arreglaran Espanya i tots viurem millor. Els independentistes diuen que Espanya no té remei i cal fer un estat nou, més petit i més accessible, on els ciutadans siguin respectats.
Personalment cr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
22 de juny de 2015, 11.36 h

#8 I que et penses que faria podemoS?
Dius que si Podemos hagues anat sol hauria tret 16 o 17 regidors. Ho dubto.
Pero se ser cert, seria una cosa abolutament nefasta per Barcelona.
Podemos és l'eina que té Espanya per destruir l'independentisme, alló de "antes roja que rota"
Per cert, ningu s'adona quel el CNI va fent la seva feina soterrada?
M'agradaria saber a quants d'aquests liders tant messiànics que van sortint, han estst untats i subvencionats perque es carreguin el procés!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
20 de juny de 2015, 11.33 h

#6


Estic completament d'acord amb tu, pero per desgràcia, per aconseguir la Independencia
els hem a sumar tots, despres quan siguem lliures ja farem net,decidirem nosaltres qui
volem que ens governi.
Ara s'ha de recolçar als partits sobiranistes, CUP,ERC,CDC i algun altre que si apunti,
creume,atacant a ERC o a CDC,només ataques la llibertat de Catalunya.





VISCA CATALUNYA LLIURE DE


PARÀSITS ESPANYOLS





27 SETEMBRE BYE. BYE. 5PA1N





Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
17 de juny de 2015, 21.26 h

Colau, 11 regidors, un resultat ridicul, una minoria descomunal, que no representa quasibe a ningú.
Si Podemos hagues anat sols haurien tret 16 o 17 i la Colau es un lastre que els hi ha tret molts vots, que han anat a Ciudadanos.
La pijeria ICV-COLAU nomes representa l'alta burgesia dels HIJOS DE PAPA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Lluís fletxa Barcelona
17 de juny de 2015, 18.04 h

#6 Jo crec que la Carme Forcadell podria ser la nostra Oltra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
15 de juny de 2015, 21.29 h

Si la Catalunya independentista tingues una lider com ADA COLAU, estaríem salvats! Aquí ens fa falta una Mònica Oltra! No la collada de galifardeus que ens prenen el pèl i els diners, Mas independentista president d'un govern dels "millors botiflers confessos d'Unió,(Espadaler Ortega, Vila , Mas Collell, etc.etc.) Ell diu que és per què fa les coses "bé", en realitat el que fa és i donar temps a tots els enemics de Catalunya per refer-se, mentre privatitza, amb l'excusa de què espanya... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.