directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 00:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dilluns, 18 de juny de 2007 05:00 h

Disculpin les molèsties

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Amb aquest títol ha presentat Xavier Vendrell el seu darrer i primer llibre. La publicació de Vendrell (vicesecretari general d'Esquerra) s'afegeix a un seguit de llibres d'interès que els darrers mesos han servit per copsar l'actualitat política des de diferents puts de vista. Són, entre d'altres, l'assaig “Catalunya sota Espanya. L'opressió nacional en democràcia” del vocal del Consell General del Poder Judicial, Alfons López Tena (militant de CDC), i el llibre “Entre una Espanya i una altra” de Duran i Lleida (secretari general de CiU), prologat per Miquel Roca (CDC).

López Tena i Vendrell prevenen de tradicions polítiques molt diferents. Però llegint ambdós llibres s'hi troben amplis punts de coincidència pel que fa a analitzar la situació de l'Estat i quin ha de necessàriament ser el camí de futur per als catalans, el nostre horitzó nacional. Ambdós són plantejaments rupturistes i ambdós coincideixen en que els Països Catalans han de ser un Estat de la Unió Europea. Aquesta és l'única alternativa després d'haver constatat que el federalisme del PSOE és un foc d'encenalls. El decebedor procés de l'Estatut i l'amenaça sempre latent que el Tribunal Constitucional hi posi cullerada, fan eminent que no hi ha cap possibilitat d'un acord raonable amb Espanya. L'Estat espanyol nega sistemàticament el caràcter plurinacional de l'Estat i assenta el seu creixement econòmic en l'enfortiment d'una metròpoli (Madrid) i en l'espoli fiscal i sistemàtic sobre Catalunya i la resta dels Països Catalans. Catalunya no és que no tigui Estat és que pertany a un que sempre hi juga a la contra.

Davant aquests pronunciaments, hi ha el llibre de Duran i Lleida. El pròleg de Miquel Roca ja és tota una premonició de que hi trobarem. El de López Tena el prologa Hèctor López Bofill, i Puigcercós el de Xavier Vendrell. Les comparacions són odioses. Roca és un dels ufanosos pares de la Constitució Espanyola: l'argamassa jurídica que amenaça la viabilitat de Catalunya com a poble. I no és que no en renegui, que no, sinó que Roca l'enalteix amb desmesura que, és tant com aplaudir el botxi que et posa la soga al coll. Duran i Lleida, davant els plantjaments de López Tena i Vendrell, aposta amb determinació per Espanya, per la dependència. Quo Vadis? Les posicions es van aclarint. Ara només cal saber per què opta CiU, si per l'espanyolisme de Roca i Duran o per les tesis de López Tena.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Xavier fletxa Premià
19 de juny de 2007, 02.54 h

El dia que López Tena lideri CiU, i Joan Carretero lideri ERC, serem a tocar de la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
carme fletxa barcelona
18 de juny de 2007, 20.03 h

El de Duran Lleida és un cas com un cabàs. No s'entén com està encara en política i menys la bona imatge que fins fa poc ha mantingut. Ni catalanista ni espanyolista: oportunista. I els números que fa cada cop ho estant fent més palés. Si en Carrasco i Formiguera aixeques el cap...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Enric fletxa La Plana Baixa
18 de juny de 2007, 16.58 h

Quan abans de les eleccions generals espanyoles de l'any 1993 els polítics espanyols van atacar la llei de política linguística de Catalunya, que portava 10 anys d'aplicació sense problemes, i els polítics catalans la van defensar Duran i Lleida va dir de seguida que eren massa radicals defensant la llengua catalana. Duran i Lleida sempre ha estat igual d'espanyolista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maria fletxa Barcelona
18 de juny de 2007, 13.12 h

El López tena el que hauria de fer és deixar ciu i sumar-se a les files de l'independentisme, almenys mentre aquest partit el manin botiflers com mas (el de l'Estatut de zapatero) i duran i lleida que és el més gran dels botiflers


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.