directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dijous, 12 de juliol de 2007 05:00 h

El retorn de Bono

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Tal com s'ha donat a conèixer aquesta setmana, el president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, vol fer tornar José Bono a la política activa, aquest cop com a president del Congrés. S'ha de suposar, és clar, que serà així sempre que es confirmi la voluntat de Manuel Marín de deixar aquest càrrec, que tants mals de cap li ha causat.

No sabem si és per voluntat de Zapatero o del partit, però el cas és que amb gairebé tota probabilitat, José Bono encapçalarà la llista per Toledo en les properes eleccions espanyoles. Una de les raons que sona amb força és la de la importància de tenir un relleu entre els diputats, en cas que Zapatero naufragui davant Rajoy i es vegi forçat a dimitir. Però possiblement l'estratègia del president espanyol vagi encaminada a tenir a l'enemic intern emmordassat, en un càrrec tan institucional com és el de la presidència de la cambra baixa.

Fem una mica de ciència ficció i imaginem-nos per un moment Pepe Bono assegut a la mesa del Congrés. Fins ara, Manuel Marín ha estat inflexible amb els diputats catalans a l'hora de deixar-los expressar-se en català des de la tribuna d'oradors, més enllà d'una frase pactada prèviament i traduïda després. Aquest tracte, que per a nosaltres és ridícul i humiliant, és molt probable que empitjori amb un patriota i defensor de Ejpaña com Bono, que va renegar de l'Estatut tant com va saber-ne, ja fos en públic o en privat, defensant sempre la integritat de la nació espanyola.

Un altre aspecte que podria canviar amb José Bono és la dinàmica de bronques parlamentàries entre PP i PSOE. Molts cops Manuel Marín gairebé implorava als diputats populars que guardessin silenci i mantinguessin un marge de cortesia i bona educació quan intervenia algun diputat socialista, el president del govern espanyol o algun diputat que no fos de la seva corda -com recentment va passar amb la diputada independentista Laia Cañigueral-. Com actuarà Martínez Pujalte amb Bono? S'escridassaran, s'insultaran o directament s'esbatussaran com criatures, amb el tradicional “Te espero fuera”?

No sabem fins a quin punt l'arribada de José Bono pot influir a millorar o empitjorar el clima de crispació que impera a la cort madrilenya, però de ben segur que als catalans aquest canvi només ens pot perjudicar.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
alfons fletxa cardona
12 de juliol de 2007, 13.42 h

empitjorar..... au va!!!!!!

amb en bono presidint el congrés les sesions milloraran!!!!!

aviam si encara faran pagar entrada per veure l'epectacle (pay per view), jajajajaja!!!!

BENVINGUTS AL CIRC!!!!!! (cada cop més professional.....)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.