directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimecres, 18 de juliol de 2007 05:00 h

La sociovergència

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Dia que passa, dia que els estrategs de CiU adoben el terreny per a la sociovergència. Aquest és, de fet, el pacte pel qual va apostar Artur Mas i la cúpula de CiU. Una operació que va resultar fallida perquè CiU va voler pontejar la cúpula del PSC a través del PSOE. La nit de l'1 de novembre, Mas es va afanyar a contactar amb Ferraz i la Moncloa per obtenir el beneplàcit d'aquests davant la seva candidatura a la Presidència de la Generalitat. Les fórmules podien haver estat bàsicament dues. O bé obsequiar Montilla o un altre dirigent socialista amb la Vicepresidència i un repartiment més o menys equitatiu de les conselleries, o bé governar en minoria amb l'aquiescència del PSC. A canvi, Zapatero hagués pogut disposar incondicionalment del suport parlamentari de CiU a Madrid. En qualsevol cas, més o menys com ara. L'idil·li s'hagués consumat amb l'entrada de Duran al Govern espanyol assumint l'anhelat Ministeri.

La darrera de les opcions sembla cada dia més factible. Si no és que el PP de Rajoy guanya les eleccions espanyoles i CiU -que ja ha enterrat compromisos davant Notari- decideix pactar novament amb el PP. La primera de les apostes de CiU, la sociovergència al Govern, guanya adeptes també ara en les files socialistes. Alguns mandataris de Nicaragua, i no pocs barons, veuen amb simpatia un pacte de futur amb CiU davant les dificultats de governar amb un partit que es pronuncia obertament a favor de la independència i que genera no pocs problemes amb el PSOE i el seu electorat. A la sala de màquines del PSC -especialment els engranatges més identificats amb el PSOE- hi ha qui considera que un pacte amb CiU seria molt més còmode i fàcil de gestionar. A més de garantir una majoria absoluta que podria ser de llarga duració i que, per extensió, podria estendre's a d'altres institucions i blindar, per exemple, l'Ajuntament de Barcelona, un dels baluards històrics del PSC.

De moment, no obstant, l'aparell socialista manté la seva aposta per un pacte catalanista i d'esquerres i per mantenir la seva autonomia respecte al PSOE a Catalunya, mentre es tornen a sentir veus favorables a la creació d'un grup parlamentari propi a Madrid tot i que, a l'hora de la veritat, els diputats del PSC es dilueixen sense veu ni presència en el grup parlamentari del PSOE. El futur és incert. Tot dependrà de l'evolució dels resultats electorals de cadascuna de les formacions polítiques. Però en el si de la direcció de CiU l'aposta és una i única: recuperar la Presidència de la Generalitat al preu que sigui i enviar Esquerra a l'oposició. I això, també explica la crispació de l'Artilleria Mediàtica Convergent i el seu punt de mira obsessiu cap a l'esquerra independetista.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Pere fletxa Cardona
19 de juliol de 2007, 00.25 h

És divertit veure com alguns seguidors de la direcció d'Esquerra intenten convencer als lectors que el PSC és quelcom diferent del PSOE. Què encara no s'han assabentat de quin peu calcen els dirigents socialistes del Baix Llobregat? els que manen de debò, per cert, a la Generalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi Puig fletxa Barcelona
19 de juliol de 2007, 00.20 h

Això que planteja l'editorial és una hipòtesi de futur. De moment l'única realitat és que al capdavant de la Generalitat hi ha un espanyolista socialista que no obre boca per no incomodar al ZP. I aquest Montilla va arribar on és perquè l'actual direcció d'Esquerra ho va decidir. És dificil d'assumir, però és la realitat, mal que ens pessi a molts que vam confiar amb Carod i Puigcercós. Però els errors d'aquests dos els acabarem pagant tots. I això són fets, no paraules.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
esteve fletxa Lliçá d'Amunt
18 de juliol de 2007, 17.51 h

Ramón... ¿i el recolzament a canvi de res al PP?? o es que la desinversió a Catalunya (RENFE per exemple) també es cosa d'Esquerra??. I riura.li les gracies tant a PSOE primer com a PP segon mentre els respectius governs espanyols ens aplicaven el DEFICIT ZERO i no invertien un duro a casa nostre. Potser era que això no tocava ¿oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa Barcelona
18 de juliol de 2007, 15.23 h

Ramon- Té una gràcia infinita que critiques que ERC voti els pressuposstos del PSOE (de fet només va votar el 2 abans del desatre de l´estatut, el darrer ja no i aquest tampoc) i en canvi no recordis que CIU va votar tres anys seguits els pressuposstos del PP quan tenia MAJORIA ABSOLUTA i quan les sevs polítiques ern fer el PHN, la llei de partits, no deixar fer un nou estatut...

I a canvi que va obtenir Catalunya? A si, que el PP "català" mantingués al Pujol a la seva cadira.

I sob... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep GOMA fletxa PREIXENS
18 de juliol de 2007, 13.22 h

Au va, Ramon, va.Que ja comensa cansar tanta demagogia conver. Que avui dia ja tothom sap, de quin peu calça CDC i UDC.Primer train al Parlament amb el pacte amb el Rodriguez Zapatero i Mas i després vendres al PSOE per que cedeixin el govern catalá pasant pel damunt del PSC.Tot aixó si ben cuinat i amanit desde el mon dels negocis La Caixa,Grup Godo,el Brufau i el grup Planeta entre altres.Al menys reconeixes que el sr.José Montilla és el nostre president, com suposo que també el Preside... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de juliol de 2007, 11.05 h

Quin seria el problema Des de Directe defenseu la "esquerrosocialisteria" amb un pensament d'iniciativa i us sembla una bona idea.... Així que les opinions son lluiures i es bom respectar-les


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ramon Gomà fletxa Barcelona
18 de juliol de 2007, 10.54 h

Au va, home, va. Abans era el Pacte del Majestic i els 23 anys sense fer res… etc. Ara serà la sociovergència. Que jo sàpigui, l'únic partit que pacta amb el PSOE és ERC –i per això treuen endavant els seus pressupostos, no funcionen els traspassos i en Jóse Montilla és el nostre president. Entre d'altres (no esmento tercera hora de català, posem per cas, o Ley de la Dependencia o la defensa de la defensa de l'estafatut feta per l'advocat de l'Estat, de l'Estat espanyol).
Sigueu hom... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.