directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Diumenge, 12 d'agost de 2007 05:36 h

Escudant-se en el passat

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
De mesell s’ha de qualificar l’espectacle ofert per bona part de la classe política catalana davant la cadena de despropòsits que assota les infrastructures bàsiques del país. Quan no és un all és una ceba i, mentrestant, o bé es deriven responsabilitats o s’excusen en el passat o obvien el dèficit inversor de l’Estat, una conseqüència directa del paper que ens tenen reservat als catalans en el sí d’aquest Estat: el de treballar i pagar. I, a poder ser, callar.

Però centrar la responsabilitat en els polítics seria massa fàcil. La societat catalana viu endormiscada, en la letargia que va amarar-se des de la recuperació de la Generalitat, l’acceptació de la Constitució i de l’Estat d’Autonomia de Sau. Les institucions polítiques catalanes han promogut el servilisme i la quietud, han domesticat la societat i han imposat el seny com a sinònim de renúncia, de claudicació. Qui dubta que si la mateixa situació caòtica l’estigués vivint una regió espanyola com Andalusia s’hagués generat una reacció política i ciutadana de contestació d’una magnitud transcendental?

La patronal catalana no només no ha fet costat al país sinó que s’ha entestat a fer negocis pensant en Espanya i renunciant a qualsevol mena de dignitat nacional. La història de la patronal és un dels pitjors exemples a seguir. Durant la tramitació de l’Estatut van posar pals a les rodes, donant cobertura al discurs incendiari de la dreta i l’esquerra espanyoles, i van ser els primers a afanyar-se a donar per bo el pacte Mas-Zapatero, ni que fos per enterrar el debat i evitar seguir tement pels seus negocis, amenaçats –deien- per les crides al boicot comercial als productes amb origen català que –seguint la lògica de la patronal- ens havíem guanyat per fer massa soroll i demanar massa.

I no és de rebut escudar-se en el passat, com si tot fos culpa dels anteriors governs de la Generalitat o dels pactes que van permetre les privatitzacions al dictat del PP. Les responsabilitats poden ser múltiples i variades. Però el fons de l’assumpte, l’autèntica catàstrofe d’aquest país, es viure sotmès a una economia colonial, sufragant les despeses milionàries d’un Estat que, en el millor dels casos, respon amb inversions en forma de pegots i fa seva la dita “Qui dia passa any empeny”. El gran drama és la submissió i, com a conseqüència, que seguirà sent Madrid qui recapti i gestioni el gruix dels nostres impostos.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Toni fletxa Barcelona
12 d'agost de 2007, 15.31 h

Contra la opinió general que sembla que hi ha, jo sempre he pensat que a Catalunya, per molt mesells que siguin els polítics, van un pas per davant de la ciutadania i sobretot dels empresaris.

Quantes manifestacions per demanar més llibertat hi ha hagut a Catalunya en els darrers 10 anys? Quants empresaris catalans etiqueten ambla seva llengua? quants es posicionen a favor de la plena sobirania?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 d'agost de 2007, 13.55 h

LOS 23 AÑOS TRIUNFALISTAS DEL SR. PUJOL, FUERON EL TIEMPO DEL ENCHUFE DE LOS SEÑORES DE CONVERGENCIA, MIRABAN PARA ELLOS Y SE LES LLENABAN LA BOCA HABLANDO DE CATALUNYA, LO MUCHO QUE VIGILAVAN A LAS COMPAÑIAS ELECTRICAS Y A LA RENFE, ASI YA SE PUEDE SER ELEJIDO EN MADRID AL SR. PUJOL COMO EL ESPAÑOL DEL AÑO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Medir fletxa Palau-solità i Plegamans
12 d'agost de 2007, 09.39 h

T'agraeixo la claredat i valentia de l'article, ja en som dos que pensem igual.

Aquest inmerescut drama de la submissió, ho va descriure magistrament Pere Calders a l'any 1978 amb el conte de La societat consumida.


http://forums.vilaweb.cat/www/forum/detall?idcmp=576689&p_edi=General

Fins que no ens treguem la anella del nas, no en serem lliures i per fer-ho no podem confiar en cap partit polític dels actuals, ni sindicat ni patronal, és tracte d'un acte íntim i personal de valen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
esteve fletxa Lliçá d'Amunt
12 d'agost de 2007, 09.28 h

"CRIDES AL BOICOT comercial als productes amb origen català que –seguint la lògica de la patronal- ens havíem guanyat per fer massa soroll i demanar massa.", i es que la pela es la pela. Així fora, aixií es i així serà aquesta patronal que només protesta si el Prat no funciona al seu gust, ¿oi senyors empresaris, oi senyoers de La Caixa, oi senyors de Gas Natural, oi senyors.....???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Òscar Alegret i Teijeiro fletxa Sant Antoni de Vilamajor
12 d'agost de 2007, 09.05 h

Totalment d'acord. Ara, s'hi pot afegir que, perquè la societat es mobilitzi, cal que hi hagi grups que encapçalin la mobilització. ¿Actualment qui ho fa? En l'àmbit polític, ¿hi ha cap partit que es posi davant del moviment de protesta, el promogui o, simplement, faci veure a la gent les conseqüències de la situació de dependència colonial? Jo em pensava que teníem ERC per a tot això, però veig que els seus dirigents s'estimen més callar i desaparèixer, no fos cas que els social... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.