directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dijous, 30 d'agost de 2007 05:00 h

La violència d’ETA

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
L’ofensiva armada d’ETA sembla haver entusiasmat el Partit Popular que torna a exigir la il.legalització d’Acció Nacionalista Basca (ANB), partit que allí on es va poder presentar va obtenir un dels millors resultats de tota la història per a l’esquerra abertzale, malgrat el setge polític, judicial i policial.

Però també al PSOE comandat per una colla d’estrategues que calculen cada pas en funció dels rèdits electorals. I si la direcció d’aquest Partit juga una carta oportunista i irresponsable, no cal dir que hi ha significats dirigents que mantenen el mateix discurs que el PP o que no tenen cap vergonya a l’hora de celebrar els morts de qui consideren enemics als que cal exterminar.

La represa de l’ofensiva militar d’ETA no hauria de ser una bona notícia per a ningú, com tampoc la frustració del procés de pau que, val a dir, des del carrer Gènova de la capital espanyola van saludar amb un brindis de sidra El Gaitero.

Però el que no s’acaba d’entendre és la posició del ventall polític als Països Catalans. La condemna a la violència no té perquè anar de bracet a un suport incondicional a un Govern espanyol que va deixar morir les esperances de pau i que es nega a reconèixer el dret a decidir. Un govern espanyol i un Estat que són manifestament hostils a Catalunya.

Una cosa és mantenir una actitud ferma contra tot tipus de violències, de tot signe; apostar per la dissolució de l’organització armada però, alhora, defensar amb veu alta i clara que el diàleg és l’única sortida possible als conflictes polítics. Una circumstància que l’Estat espanyol es nega a admetre i reconèixer mentre manté una política penitenciària contrària a legalitat i penalitza severament les famílies dels presos.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
joan grané torradeflot fletxa Parets del Vallès
31 d'agost de 2007, 21.25 h

Del tema d'espanya, no vull dir res. Ja ho sabem fa massa anys el carronyaires que arriben a ser.
Dels catalans? En Llach, primer i en Xirinacs després, els ho van deixar ben clar: Són uns mediòcres -amb sous escandalosos- i uns covards que no tenen pebrots per exigir el què el 92% dels parlamentaris de Catalunya van votar lliurement: l'Estatut sense retallades,. Si més no, quan surt en Guerra i se'n mofa, posar-se en peu de guerra i plantar cara amb dos pebrots, però no, la condició de m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.