directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dijous, 20 de setembre de 2007 05:01 h

Nova maragallada

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
L’expresident Maragall, des que s’ha retirat, aprofita qualsevol micròfon que li posen al davant per dir allò que potser abans no s’atrevia, com si estigués alliberat d’alguna llosa que abans l’obligava a fer un paper que no era el seu. Ahir, en una conferència pronunciada al Parlament en el marc d’unes jornades sobre les reformes estatutàries, Pasqual Maragall va trobar legítim i normal que la societat catalana demanés una consulta si l’Estatut era substancialment retallat al Tribunal Constitucional. No content amb això, també es va despenjar dient que això de l’Estatut ha estat 'un embolic' per a Catalunya, tot reforçant la seva tesi que primer s’havia d’haver reformat la constitució.

Està bé que digui el que pensa i que insisteixi amb fer pressió al PSC perquè opti per constituir-se com a grup parlamentari propi al Congrés, però tot això arriba tard. Va tenir la oportunitat de defensar amb més dignitat els interessos de Catalunya quan era President de la Generalitat, enlloc de demostrar una posició davant el PSOE i el govern espanyol en alguns moments de submissió, com a l’hora de cessar el Conseller Primer de Catalunya per un caprici de Zapatero.

Però insistim en què el seu gir és positiu, encara que tardà. Que una figura política com Maragall, defensor a ultrança de la pluralitat de l’Estat, es desil·lusioni d’Espanya i digui que és el moment de mirar cap a Europa, resulta significatiu. En el fons, els independentistes pensem el mateix, tot i que volem articular-nos a través d’un Estat i no d’uns conceptes tan eteris com són l’euroregió i el partit demòcrata.

El que Maragall hauria d’anar rumiant és què votarà el dia que se li proposi triar entre un Estat i la permanència a Espanya. Si tan desencantat està de l’Estat espanyol, que sigui coherent i que actuï en conseqüència. Cada vegada més, s’està demostrant que tot allò que quedi a mig camí entre la situació actual i l’Estat propi és cada cop més complicat. Caldrà triar entre carn o peix.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
popota fletxa república de gràcia
24 de setembre de 2007, 01.35 h

un respecte, que aquest paiu està on està per haver-se pres l'autogovern dels catalans molt més seriosament que molts que presumeixen de sobiranistes...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc Corbera i Mestres fletxa Tarragona ciutat
23 de setembre de 2007, 21.43 h

En el cas d'ERC, ja tenim clar que volem un estat propi, i que la via estatutària ha fracassat. Tant de bo tots els catalans ho tinguessim clar. Apa, salut!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.