directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ENTREVISTA fletxa

publicitat


Dissabte, 30.1.2016. 05:00 h

Miquel Buch President de l’ACM i vicepresident de l’AMI

“Necessitem l’esperit Guardiola per fer la independència”


Guifré Jordan @enGuifre – Convençut que el municipalisme serà la clau per eixamplar la independència, Miquel Buch és un dels màxims exponents del món local català, des de l’alcaldia de Premià de Mar, la presidència de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la vicepresidència de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), cosa que l’ha portat a conèixer molt bé Carles Puigdemont. Forma part de la nova generació de polítics convergents, amb abundants referències al futbol i a Pep Guardiola, i també perquè és un independentista desacomplexat: no té por a l’Estat, i prova d’això és que ens mostra, orgullós, com a la bandera del consistori maresmenc no hi oneja la bandera espanyola. És un valor a l'alça, cosa que potser li portarà a tenir algun paper en la refundació de CDC.

Comentaris 51  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant

Buch al balcó de l'ajuntament de Premià de Mar, des d'on pengen la senyera, la bandera del municipi i l'estelada. Tot i admetre pressions de l'Estat, l'alcalde maresmenc no té intenció de col·locar també l'espanyola
Buch al balcó de l'ajuntament de Premià de Mar, des d'on pengen la senyera, la bandera del municipi i l'estelada. Tot i admetre pressions de l'Estat, l'alcalde maresmenc no té intenció de col·locar també l'espanyola

Comparteix
   


Etiquetes

Quin és el paper de l’ACM i el municipalisme en la nova etapa Puigdemont?

Sabem que és molt probable que canviem de ‘status’ en un període mig, així que hem de començar a escriure en un full en blanc sobre molts temes de cara al futur. Ja fa dies que hi estem treballant, i ja estem en la fase de debat. La decisió final la prendrà el Parlament, que és qui legisla, però si nosaltres sumem un acord en el món local, que és més senzill d’aconseguir, tenim molta força. Se li farà molt difícil al Parlament fer una llei que vagi en contra del que diu el municipalisme.

Per eixamplar l’independentisme, hem d’esperar simplement a que ho faci bé el nou govern català, o és també responsabilitat del món local?

Si algú fa real la participació ciutadana és el món local. Ha de ser un treball en equip, i no hem d’esperar només al paper del govern català. La permeabilitat dels ajuntaments dins el territori és clau, però ha d’anar acompanyada de les entitats socials, inclosa l’AMI, l’ANC i Òmnium. Les xarxes socials també ens permeten rebre i donar molta informació, així que les noves tecnologies ens ajudaran a poder fer-ho.

Amb tot, qui durà el timó del procés serà Carles Puigdemont. El nou president és més aviat seny o rauxa?

Grosso modo, és una persona que es desviu per servir els altres. Si no, no hauria fet tant bé com a alcalde de Girona. Ara bé, quan ostentes aquesta posició de tanta responsabilitat ets tu, però hi ha coses en què no pots continuar sent tu. Representes una institució i el conjunt de la ciutadania. Estic convençut que quan toqui el paper d’assenyat el farà perfectament, i quan toqui la rauxa també.

I serà prou valent?

Hem de recordar del 7 de novembre de 2014. Oi que vam poder votar el 9N? El que passa és que a vegades sembla que si tu no vas a fer una roda de premsa i calúmnies ho maleeixes tot... Però l’endemà no passa res. S’ha de tenir intel·ligència i moure les coses de tal manera perquè acabin passant sense que t’ho puguin prohibir. L’exemple és el 9N o el 27S. L’Estat no ens ho posarà fàcil.

Fins a quin punt arribaran?  

Terra, mar i aire. Si el Rei ha arribat a no voler rebre la presidenta del Parlament, escollida democràticament, o a no agrair els serveis prestats a Mas, són capaços de tot. Un Estat que és capaç de mentir permanentment a la societat amb xifres i dades, i que no té separació de poders real, és capaç de destrossar el procés. És com aquell equip de futbol que dóna puntades tot el partit i treu més jugadors dels permesos, però com que l’àrbitre està comprat...

Un dels trumfos que es pengen és que s’han carregat a Artur Mas... El dia que Mas va fer el pas al costat tu vas dir que això era estratègicament erroni. Encara ho creus?

Pel procés sí, per tot el que ha representat internacionalment. És un referent a nivell internacional, però en Carles Puigdemont l’encarnarà. Això demostra que quan l’Estat creu que el problema és l’Artur Mas, s’equivoquen, perquè som molts els qui estem darrere d’això. L’han tret, doncs en buscarem un altre! Hi ha tanta gent, que això no es desinflarà com un globus.

Fins a quin punt Puigdemont aguantarà la pressió?

El mateix que el president Mas. Pensar que Puigdemont ho farà pitjor és una actitud culé pre-Guardiola. És com fitxar un jugador i pensar: ho farà malament. O com anar 2 a 0 al minut 90 i pensar que perdrem. La generació post-Guardiola, en la mateixa situació, estem segurs que guanyarem. Al nostre país també ens cal aquest post-Guardiolisme, l’esperit Guardiola. Ja sabem que plorant no ens en sortirem. Hem de tenir confiança en el nostre país i en els nostres actius, que són molt potents. El president Puigdemont ho farà tant bé o millor que el president Mas. Segur. Si no, tanquem la barraca, deixem-ho estar.

Però tot i això és una lluita contrarellotge, oi?

Hi ha gent que diu: “Comencem a estar cansats”. Però mirem enrere: 300 anys des del 1714 i 40 anys des de l'inici de la democràcia. I quants en portem amb el procés? Sis. Quanta gent ha hagut de lluitar per arribar a on som des de fa tres segles? Molta! Però vivim en un temps que tot va molt ràpid i ens dóna la sensació que sis anys és una eternitat. Hem de ser conscients del temps que estem vivint. Qui alguna cosa vol, alguna cosa li costa. Hi ha l’acudit de l’Eugenio que diu: “Dios mío, dame paciencia pero ya”. No és tan fàcil, estem fent un procés d’independència dins d’un marc hostil que és l’espanyol.

CDC procés de refundació: estàs a les travesses per ser una de les cares visibles de la nova Convergència?

El que ha de fer CDC no és un tema de cares. Convergència ha dedicat molt a l’obra de govern i no ho ha estat tant pensant en el partit de portes endins. Hem de mirar els errors i els encerts. Si cal demanar perdó, demanar perdó, si cal felicitar-nos, fer-ho. Un cop tinguem tot això, ja buscarem les persones. Personalment, jo gaudeixo tant amb la gestió de l’ajuntament com amb el partit.

On serem l’1 de gener el 2017 a nivell nacional?

Convencent els catalans que la independència és el millor que pot passar als nostres fills i néts.

És a dir, al mateix punt que som ara.

Bé, amb els arguments debatuts, convencent als catalans a pocs mesos de la votació definitiva sobre la independència.

És a dir, també serem en precampanya.

Serem en l’etapa final de la precampanya per la independència. 





publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#51
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
24 d'abril de 2017, 20.51 h




#47 #48 #49 #50


. . . qui vols que es cregui una sola paraula dita per tu, POBRE bejota, que has demostrat MIL vegades ser el MÉS PPÀLURDAMENT ANALFABET DEL DIGITAL ??!! !!


Veiam, PPobre ignorant PPatós i PPedant, recordem alguna de les moltes BARBARITATS que has estat prou estúpid per escriure aquí:


En "LLUIS" (sense accent perquè és un A N A L F A B E T ) abans usaba de nick "bejota" però se n'avergonyeix per les moltes ANALFABETADES CRETINES havia escrit i de les que ens var... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
LLUIS fletxa bcn
24 de gener de 2017, 18.08 h

Un 47,9% de los catalanes votaría 'no' en un eventual referéndum para decidir sobre la independencia de Catalunya, mientras que un 43,7% lo haría a favor y un 8,3% se muestra indeciso o votaría en blanco, según una encuesta que publica este sábado 'La Vanguardia'.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
LLUIS fletxa bcn
12 de desembre de 2016, 19.57 h

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Lluis fletxa bcn
21 de novembre de 2016, 15.23 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B. EL TRENCAPATRIES OMPLEN UNA CARRÉ PERÒ NO LES URNES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
LLUIS fletxa bcn
12 de setembre de 2016, 19.55 h

Según datos de la patronal antiindependentista.
La fuga de empresas de Cataluña se dispara un 40% con Puigdemont.

Durante el primer semestre de 2016 se deslocalizaron casi 500 compañías, con una pérdida de facturación de 1.200 millones.

N.B. LA FEINA DE GUARDIOLA ERA DONAR COPES DE LA CHAMPION AL BAYER I NO FER POLITICA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa || || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
1 de març de 2016, 18.16 h




#45 Només un IGNORANTÀS SEMIANALFABET pot parlar de "nacionalismes" confonent i ficant al mateix sac naZionalismes d'energúmens que ja tenen estat propi però el volen "engrandir" a base d'envaïr altres països, i nacionalismes de POBLES QUE NO TENEN UN ESTAT PROPI ON LA SEVA LLENGUA MATERNA SIGUI L'OFICIAL A TOT L'ESTAT.


Els castellans i els turcs estan en el primer cas, els kurds o els catalans en el segon.



CAL SER CRETÍ AMB GANES PER CONFONDRE DUES COSES TAN DIFERENTS, Micaela ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Ildefons Enric fletxa Sta. Perpetua de Mogoda
27 de febrer de 2016, 13.31 h

#44 El planeta tierra esta plegado de nacionalismos, creyéndose unos mejores que otros, explotando los mas avanzados a otros que les impidieron avanzar los avanzados, y así seguimos, entregando todo nuestro poder a una minoría y permitiendo que nos manipule.
Se ha demostrado durante siglos que religiones y nacionalismos han sido y son, la base de los conflictos.(nacionalismo= a egoísmo).
La unión hace la fuerza y la evolución.
Hoy hay bastante mayoría de seres humanos en el planeta qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
27 de febrer de 2016, 10.34 h

todo nacionalista acaricia la idea de que el pasado puede ser alterado. Pasa la mayor parte del tiempo en un mundo fantástico en el que las cosas suceden como deberían suceder (…) y, cuando es posible, no duda en transferir fragmentos de su mundo a los libros de historia. (…) El nacionalista (…) a menudo permanece ajeno a lo que sucede en el mundo real. Lo que quiere es sentir que su entidad ha conseguido superar a otra”. GEORGE ORWELL

http://www.milanuncios.com/monedas-de-coleccion/... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
tu tan ca mon man fletxa tu tan ca mon ci ty
27 de febrer de 2016, 00.41 h

#42 ton tet


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
26 de febrer de 2016, 19.11 h

PACO CAMPS FUE ACUSADO DURANTE AÑOS Y AÑOS, SE HICIERON 126 PORTADAS A SU COSTA Y SE LE CONDENO EN INNUMERABLES TERTULIAS DE TV Y RADIO POR UN SUPUESTO CASO DE TRAJES DE 12.000 DEL QUE FUE ABSUELTO.

¿DONDE ESTABA LA PRESUNCION DE INOCENCIA? ¿QUIEN HIZO UNA SOLA PORTADA CUANDO FUE DECLARADO INOCENTE?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.