directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

L'endemà de la independència

ENTREVISTA fletxa

publicitat


Dilluns, 18.10.2010. 05:00 h

Sergi Blázquez Vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes

'Les lligues francesa, anglesa o alemanya esperen els clubs catalans amb els braços oberts'


L'esport aixeca passions a Catalunya, i els canvis que comportaria aconseguir la independència al món esportiu han fet córrer riuades de tinta i d'especulacions. Per conèixer a través d'una veu autoritzada què passaria a l'esport català si esdevinguéssim un Estat, directe!cat ha parlat amb Sergi Blázquez, Vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, en la cinquena entrega de la sèrie d'entrevistes L'Endemà de la independència. Blázquez ha volgut tranquil·litzar a tothom i en particular els amants del futbol, en assegurar que la lliga espanyola 'de ben segur que voldrà el Barça a la seva competició'. I si no és a Espanya, 'les lligues francesa, anglesa o alemanya esperen els clubs catalans amb els braços oberts'. Blázquez també s'ha mostrat convençut que la independència seria molt positiva per tots els esportistes catalans, ja que el nou Govern català tindria més recursos per destinar-los i tindrien molta més projecció internacional que amb l'Estat espanyol, ja que Catalunya podria competir als Jocs Olímpics i tota la resta de competicions internacionals.
Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant carregant

Si demà fóssim independents, com s'organitzarien les competicions esportives catalanes?
Les responsables d'organitzar les competicions esportives són les federacions de cada esport. A elles els hi pertoca organitzar els campionats, lligues, copes... Tal i com ja ho fan ara a nivell autonòmic, ho continuarien fent a nivell estatal (català).

Com afectaria la independència de Catalunya als grans equips del Principat? Quines alternatives tindrien?
Que els equips d’una lliga o una federació puguin jugar en una altra lliga o competició és una qüestió de negociació. Hi ha molts interessos econòmics que fan que equips com el Barça, per exemple, siguin desitjats per jugar arreu. Si una hipotètica lliga catalana de futbol, bàsquet, handbol... pot quedar petita per un club com el FC Barcelona, el club hauria de negociar amb la lliga espanyola si volen la seva participació o no. És un tema de voluntats i d’interessos. De ben segur que la lliga espanyola de futbol professional voldrà que el Barça participi la seva lliga. També hi ha l’alternativa de jugar altres competicions com la francesa, l’anglesa o l’alemanya, on esperen als grans clubs catalans amb els braços oberts. Però la realitat és que les competicions 'nacionals' es van quedant petites a tots els països i la tendència és la de grans lligues europees, on juguin clubs de tots els països d’Europa.

Pel que fa a les competicions europees, hi jugarien els millors equips de cada lliga catalana?
Sí, és clar, la federació catalana serà membre de la federació internacional i els seus clubs podran disputar les competicions que organitzin aquestes federacions (UEFA, FIBA).

Suposaria una baixada del rendiment i la qualitat dels nostres equips, marxar de l'Estat espanyol?
No té perquè. Ans el contrari, en haver-hi més competició internacional pels nostres esportistes augmentaria la competitivitat i el nivell.

Els espanyols continuarien sent del Barça?
Hem de suposar que sí. No són del Barça perquè sigui un equip espanyol, ho són per altres motivacions que continuarien existint.

A nivell internacional, la independència suposaria el reconeixement automàtic de les nostres seleccions?
Sí.

« A les nostres seleccions els aniria igual o millor que ara »

Deixar de competir amb les seleccions espanyoles suposaria passar a ser una nació perdedora, o les nostres seleccions estarien en condicions de guanyar títols?
A les nostres seleccions els aniria igual o millor que ara.

Mobilitzar seleccions pròpies i crear-ne l'estructura comportaria despeses. Quins beneficis tindria disposar de seleccions catalanes?
Competir amb les seleccions catalanes internacionalment comportaria les mateixes despeses que tenen tots els països del món. Dependrà de la importància que li doni el govern a l’esport. Els beneficis de tenir seleccions reconegudes són molt importants, a nivell econòmic (drets TV, marxandatge, organització esdeveniments mundials...) i a nivell d’imatge, ja que suposaria en reconeixement del nostre país a l’estranger, beneficis pels esportistes, clubs i federacions, a més de beneficis socials, com l'augment de la cohesió social i nacional...

Essent un Estat propi, Catalunya podria presentar candidatures per organitzar Jocs Olímpics independentment de l'Estat?
Ja serem un Estat i per tant tindrem Comitè Olímpic propi reconegut pel CIO i per tant podrem participar en els Jocs Olímpics i organitzar-los.

« Catalunya tindria més potencial que Espanya en disciplines com bàsquet o futbol »

En potencial, tindríem més potencial que l'Estat espanyol en algunes disciplines?
De ben segur que sí. Per exemple en disciplines com bàsquet, futbol, hoquei herba, patinatge, natació, waterpolo, handbol...

Les polítiques d'un Govern de l'Estat català vers l'esport del país serien més efectives que les que desenvolupa ara la Generalitat?
Sí, perquè tindríem més recursos per invertir-hi i sobretot no tindríem un Estat, com l'espanyol, que ens va a la contra.

A nivell anecdòtic, un club com l'Espanyol, hauria de canviar de nom? Es dissoldria?
Això cal preguntar-ho als seus socis i accionistes.

« Donarem llibertat a l'esportista per triar la selecció i el país que vol representar, d'això en diem democràcia »

Els esportistes podrien triar o per obligació serien catalans? Us plantegeu l'existència de rebotats que marxin a viure i competir a Espanya?
Nosaltres donem llibertat a l’esportista per triar la selecció i el país que vol representar, d’això en diem democràcia. Si algú no vol representar Catalunya pot anar allà on l’admetin. És un problema personal seu. Països que s'han independitzat o dividit darrerament, com la República Txeca i Eslovàquia, o Croàcia i Sèrbia, no tenen cap problema en el món de l’esport.

La independència tindria algun benefici en les empreses relacionades amb el món de l'esport? Se'n veurien beneficiades les marques catalanes, per exemple? Es mantindrien les vendes a Espanya o hi hauria boicot?
Si tens representació internacional això suposa un aparador on tot el món pot seguir la teva presència i, per tant, les marques comercials, que busquen ampliar mercat, en són les primeres beneficiades. És cert que hi podria haver alguna pèrdua en vendes a Espanya, però de ben segur que es recuperaria i s’incrementaria a Europa i al món.

Tindríem un sistema de travesses i apostes catalanes?
El sistema d’apostes i travesses, dependrà del govern i dirigents que escollim. En tot cas tindrem el dret a decidir què, com i quan ho fem.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Pere fletxa BARNA
2 de febrer de 2015, 11.47 h

#19 D'on coi treus que aquest paio ens a de dur a la independència?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
PERE fletxa Cardedeu
2 de novembre de 2010, 18.14 h

Que te de millor jugar contra el Getefe que contra el Sant Andreu, el Gavà o el Nàstic? Em sembla aberrant que això condicioni la independència de Catalunya. Per cert, a Europa hi ha països d'unes dimensions semblants a Catalunya com ara Holanda, que tenen més campions d'Europa que no pas l'estat espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
19 d'octubre de 2010, 11.44 h

Mare meva, si aquest és l'home que ens ha de portar a la independència... el que pot passar és que acabem tots emmerdats fins dalt, Quina pena!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Marc Sabatés i Laporta fletxa Barcelona Catalunya //*//
19 d'octubre de 2010, 11.10 h

INDEPENDENCIA AMB JOAN LAPORTA I ESTRUCH //*//
MARC-SABATES.COM


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pere fletxa Tarragona
18 d'octubre de 2010, 23.30 h

Independència de Tarragona del centralisme barceloní.
Força Nàstic i visca Tarragona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Miquel fletxa Sabadell
18 d'octubre de 2010, 21.07 h

#11Aqui l'unic xarnego que hi ha ets tu,Capdevila,
A partir d'ara et diras"CARMEN DE MAIRENA CAPDEVILA"
Jo crec,que et quedara molt be,aquest nom
perque la majoria de"FEIXISTES" com tu,sempre tenen
quelcom d"TRASVESTITS i MARICONS"


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pau Casals fletxa Girona
18 d'octubre de 2010, 18.08 h

Lliga de les nacions: Barça, Mallorca, Bilbao, Real Sociedad, Sporting Lisboa, Vil·la Real, València, Depor, Oporto, Espanyol ... Aquí hi ha 4 dels sis primers ara mateix. Per mi el Madrid pot jugar cada setmana amb el Màlaga. Que interessant. I per suposat, si aquest és el principal problema de la independència... ADÈU ESPANYA, ADEEEEEEUUUUUUUUUuuuuuuuuuuuuuu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
18 d'octubre de 2010, 17.15 h

#11 Prefereixo xarnegos implicats amb la Nació Catalana que un presumpte català fent de puta pels ecspanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
18 d'octubre de 2010, 17.12 h

#11 A ta mare si que es devia punxar merda forta,així has sortit tu,que va estar donant de mamar a la placenta dos dies fins que a l'hospital es van donar compte...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
18 d'octubre de 2010, 17.10 h

#4Adeu hispanopaulurdo adeu!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.