directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ENTREVISTA fletxa

publicitat


Divendres, 11.5.2018. 05:00 h

Alfred Bosch President del Grup Municipal d'ERC

''Els independentistes ens podríem posar d’acord a partir del projecte de ciutat''


Alba Garcia | Alfred Bosch té clar el projecte de ciutat que vol per als barcelonins i barcelonines: una capital global de les persones, que aprofiti totes les oportunitats i on el motor sigui la gent, tot combinant el talent, l'esforç i la col·laboració per esdevenir el que ell anomena intel·ligència col·lectiva d'una ciutat. Un projecte que, segons el candidat a l'alcaldia de Barcelona per ERC, ha de ser prioritari al debat independentista. "Parlem de projecte de ciutat, i després, ens podem posar d'acord", defensa Bosch, que d'altra banda, insisteix que no té cap problema en parlar de Barcelona com a capital de la República catalana.
Comentaris 39  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant


Comparteix
   

Quina serà la prioritat de les eleccions a Barcelona?
 
La prioritat és la ciutat. Són unes eleccions per escollir el govern de Barcelona i s'ha de fer en termes de ciutat, com sempre. És de sentit comú. Hi ha gent que no ho entén, però jo ho tinc claríssim. Hem de presentar un projecte per a la ciutat. Els ciutadans i ciutadanes esperen que els expliquem com millorarem la ciutat, la seva qualitat de vida, el cost de la vida, que ara és altíssim... I aquesta és la nostra feina.
 
Llavors, què ofereix Alfred Bosch que no ofereixin els altres candidats?
 
Oferim un projecte de ciutat claríssim. Nosaltres tenim una ciutat al cap que és una capital global de les persones. Això vol dir que, d'una banda, Barcelona és capital, evidentment i cada vegada ho ha de ser més, i que ha de ser global, perquè volem totes les oportunitats. Volem estar a la Champions en tots els sentits. I d'altra banda, ha de ser de les persones, que no perdi sinó que millori l'escala humana. I tot això Barcelona ho té en zona de risc. No diem que no ho tingui però es pot millorar. S'ha de treballar en aquesta direcció i fer-ho a partir d'una fórmula que nosaltres entenem que és mot pròpia de Barcelona: combinar el talent, amb l'esforç i sumar la col·laboració. De manera que podem generar una cosa que en Richard Florida en diu intel·ligència col·lectiva d'una ciutat. A Barcelona el que no funciona són els ministeris que actuen per decret. La ciutat no avança d'aquesta manera. El que no funciona és tenir uns recursos il·limitats perquè no tenim petroli, no tenim ferro, no tenim carbó, no tenim un port natural, no som un capital d'Estat encara... I malgrat això, hem fet coses enormes, molt més grans que qualsevol altra ciutat que sí que té aquestes coses. Perquè el nostre petroli és la gent. Des d'una colla de castellers fins a una empresa modèlica. Ho tenim tot i això funciona quan entenem quin és l'ADN de Barcelona.

L'independentisme ha d'anar junt a les eleccions municipals? Carles Agustí i Neus Munté defensen la unitat per a guanyar. És una possibilitat real o un debat estèril?
 
Jo crec que l'important és que la capital del país funcioni. Perquè si la capital del país funciona, funcionarà el país i, per tant, funcionarà la República catalana. I perquè això funcioni ens hem de centrar en la ciutat i tenir projecte de ciutat. Primer, el que podem fer els independentistes és demostrar que podem governar Barcelona perquè la coneixem, sabem com fer-la funcionar i perquè l'estimem. Per tant, quan parlo amb altres partits independentistes, els hi pregunto: Quina ciutat voleu? Quin projecte teniu? Perquè a partir d'aquí podem parlar. A partir de la ciutat ens podríem posar d'acord. Perquè si ho plantegem com una lluita de poder entre els que són independentistes i els que no, a part de generar una confrontació, segurament no ens en sortirem. El millor que podem fer els independentistes és estimar Barcelona i confiar en Barcelona perquè potser ens estimaran i confiaran amb nosaltres. Si no fem això, és molt difícil que ens en sortim. La segona cosa és anar a buscar una ciutat republicana, que confiï amb la república catalana, que la vulgui i que la vulgui àmpliament. A Barcelona també hem de créixer, hem d'anar a ser més del 50%. En les últimes eleccions hem oscil·lat entre el 45-47%. Hem de poder governar la ciutat però des d'una majoria amplia que, a més a més, està al nostre abast. Anem a buscar-la.

I quina seria aquesta fórmula? El PDeCAT sembla que aposta per una llista transversal però també sona un acord de govern entre els partits independentistes...
 
El que està clar és que els independentistes hem de parlar. I entre tots hem de trobar la millor fórmula per créixer i garantir el govern de la ciutat. Primer, demostrant que tenim projecte de ciutat i ens l'estimem, segon, creixent de manera que tinguem més força. Quina és la fórmula concreta? Ja ho parlarem. Tot això ho estem parlant mentre hi ha gent que està seguint els seus tempos i processos de primàries. ERC ja ho hem fet. Tenim un projecte i tenim un equip, per tant, nosaltres ho tenim molt clar però hem d'esperar i respectar tots els altres processos i aleshores podríem parlar.



Que n'opina de la proposta de Graupera? N'heu parlat?
 
En vam parlar ja fa temps. Ara últimament no. Quan vam parlar, jo ja li vaig dir: parlem de ciutat, que vols? Quin tipus de ciutat volem? Que oferim als nostres ciutadans? Com els hi garantim l'accés a l'habitatge? Tot això és molt important perquè compleix el primer dels requisits: demostrar que podem millorar la ciutat, que podem treballar per la ciutat perquè si no, no serem creïbles. El que li dic a Graupera és això. Quan ho formuli, començarem a parlar seriosament.
 
Una de les notícies recents va ser que Manuel Valls sospesa una oferta per ser candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Barcelona. Què en penses?
 
Valls no serà alcalde de Barcelona. Primer, perquè insisteixo, el que vol la gent aquí és que li expliquin quina ciutat oferim i d'això, Manuel Valls no en parla. L'altre dia estava per Nou Barris i vaig estar preguntant a gent que havien votat a Cs algun cop i no entenien la jugada. És gent que poden estar en contra de la independència però s'estimen la ciutat i volen algú que piqui pedra, que s'hi dediqui. I que no sigui fum, que d'altra banda, és el que critiquen de l'actual govern de la ciutat. Jo no crec que això prosperi. D'altra banda, dubto molt que a Manuel Valls li faci il·lusió ser regidor de l'oposició de l'Ajuntament de Barcelona durant quatre anys. Pronostico que d'això en deixarem de parlar d'aquí a un temps.

Creu que es parla poc de Barcelona com a capital de la República?
 
No. No... nosaltres en parlem. És una de les aspiracions de Barcelona i legítima. Però, insisteixo, hem de parlar més de Barcelona que no pas de com Barcelona va escalant posicions. Penso que el que nosaltres hem d'oferir és alguna cosa que sigui útil per a la Barcelona d'ara. Perquè si nosaltres anem als votants i els hi diem: "Barcelona serà la capital de la República", ens diran, "d'acord, quan?" "Tan aviat com sigui possible", i "mentrestant?" Nosaltres hem de tenir una fórmula útil a partir d'ara. És obvi que no ens amagarem i tothom sap el que pensem ERC. O algú dubta que l'Alfred Bosch està a favor de la República catalana? Algú dubta realment? Per tant, no sé si n'hem de parlar, suposo que sí, però tampoc ens hem d'obsedir perquè la nostra obsessió ha de ser què proposo a la gent que viu a Barcelona.
 
Doncs centrar-nos en Barcelona, en quin punt està ara mateix la ciutat?
 
Està en zona de risc. La ciutat va bé malgrat el govern de la ciutat. Però arribarà un punt en què les polítiques del govern de la ciutat, acabaran afectant Barcelona. Quan tenim un govern que, per exemple, davant de la pèrdua de l'agència mèdica europea culpa als del 155 i als de la DUI, dius... no és el que espero d'una alcaldessa. El que jo espero d'algú que lidera la ciutat de Barcelona és que surti i digui: la ciutat s'ha ensopegat com passa tantes vegades, ens redrecem, doblem l'aposta i tinc un pla. És el que va passar l'endemà dels atemptats del 17A i va passar de forma espontània. La ciutat funciona, la gent és capaç de sortir al carrer i dir "no tenim por, ens hem ensopegat però continuarem i ho farem millor". I aquest esperit barceloní, l'ha de saber representar la persona que tingui el timó de la ciutat. Les adversitats hi són. I de fet, un bon govern és el que entén que hi haurà adversitats però que les va superant i té l'esperit de superació. En aquest sentit, creiem que el govern de la ciutat no ho està fent bé. En altres potser sí, no diem que tot sigui negatiu, però en això, que és bàsic, creiem que no. Ens fa entrar la ciutat en zona de risc perquè estem perdent oportunitats i no podem desaprofitar aquest esperit.



ERC té part de responsabilitat en el bloqueig del tramvia?
 
Perquè dius bloqueig?
 
La proposta d'unir el tramvia per la Diagonal que ERC també porta al programa no ha prosperat...
 
El bloqueig del tramvia l'ha fet el govern de la ciutat. M'explico. Nosaltres sortim dient que no ens sembla bona idea invertir 200 milions d'euros en una infraestructura que després operaran uns privats. És obvi. Nosaltres no treballarem amb una empresa perquè s'embutxaqui els diners, sinó, que l'empresa arrisqui. Que faci una concessió, per exemple. Nosaltres sortim dient això i ens acusen d'electoralisme. Però si estem defensant l'ètica administrativa dels diners públics! Això no s'entén. Després hi ha una altra qüestió, el conveni amb la Generalitat no hi és. No existeix després de 3 anys de marejar.  Han paralitzat les Glòries amb les obres i han deixat allà un fangar obert. Si algú s'ha carregat el tramvia, han estat ells. A més a més, la partida pel tramvia la van treure del pressupost per fer un pacte amb el PDeCAT en els pressupostos. No fan res del que han de fer. A hores d'ara no hi ha projecte executiu, no hi ha conveni amb la Generalitat, no hi ha res que ens permeti començar les obres demà i resulta que la culpa és d'ERC? Quina barra! Quina barra! Quina barra!

Que creus que ha fallat en la gestió de Colau per fracassar en projectes com la multiconsulta?
 
La incapacitat d'arribar a consensos. Nosaltres vam votar a favor perquè hi ha unes entitats que han presentat aquestes preguntes, avalades per 40.000 signatures i jo no els hi diré que no a 40.000 persones. Llavor, perquè hi ha gent que no votar a favor? Doncs segurament, és que el govern de la ciutat no ha sabut consensuar ni parlar amb ells. És una cosa que ens hem trobat una vegada i una altra. És més, el mateix dia, es va votar la multiconsulta i el tramvia. El nostre 'no' a aquell model privat de tramvia es va interpretar com una acció electoralista. Al cap de pocs minuts, vam votar a favor de la multiconsulta i llavors no diuen res. A veure qui és sectari en aquestes circumstàncies. Quan tu intentes arribar a acords, negociar, parlar amb gent que et diu aquestes coses, tot es complica molt i jo entenc que hi hagi gent que els hagi engegat fa temps. Potser el que va en contra direcció ets tu.
 
El turisme és un dels problemes més greu de la ciutat, es manté la turismofòbia?
 
Crec que hi ha hagut un joc molt perillós per tal de demonitzar el turisme. Penso que no només és perillós sinó que és poc ètic, sobretot després dels atemptats del 17A. Mirem qui estava a les rambles, qui pateix, qui són les víctimes. Em sembla indigne i inhumà continuar demonitzant els turistes. El que sí que crec que hem de fer, i això és bàsic, és plantejar-nos quin turisme volem. Estem obligats a fer-ho. Hem d'anar passant del turisme massificat al turisme sostenible, familiar, cultural... Turisme de qualitat, però no en termes elitistes, sinó perquè aquesta ciutat pot triar. Som una de les principals turístiques del món. Si volem ser París perquè hem de ser Cancun? Podem ser el que vulguem, depèn de nosaltres, has de triar bé el model. En comptes d'oferir borratxera, festa... Podem ser selectius. Anem a buscar aquells que volen venir a veure'ns a nosaltres i no aquells que vénen a passar-s'ho bé a costa nostra.

Una de les qüestions més preocupants per a qualsevol barceloní i barcelonina és l'increment dels preus de lloguer i l'accés a l'habitatge. Què es pot fer des de l'Ajuntament o què faria Alfred Bosc per frenar aquest corrent tot i les limitades eines que té el consistori?
 
Combatre de veritat els pisos turístics il·legals, per il·legals. Això, contribueix a descontrolar el mercat de l'habitatge. És el primer factor d'inflació i l'hem de tallar en sec. En segon lloc, hem de construir un parc d'habitatge i això no és fàcil i aquí no hi ha vareta màgica. I qui digui que té la vareta màgica, està mentint. Podem començar i, de fet, el que els estem dient ara al govern de la ciutat, és que no estan començant bé perquè estan construint menys pisos socials que els que va fer Xavier Trias o Jordi Hereu. Estem en mínims històrics d'inici d'habitatge social i assequible. Com es pot fer? Doncs, per exemple, col·laborar molt més amb el sector privat. El 98% dels immobles a Barcelona són privats, i si vols aprofitar el parc existent, és obvi que has de parlar amb els privats. Això tampoc s'està fent prou perquè hi ha una certa al·lèrgia a tractar amb l'empresa. I després, hi ha altres fórmules, que també estem proposant nosaltres, que no incideixen en l'habitatge però si en el cost de la vida, que al capdavall és el problema. Gent que està treballant que guanya salaris normals, no poden pagar-se un pis a Barcelona. Aquest és el tema. Estem proposant un sari mínim de ciutat per tant d'empènyer els salaris cap amunt. I una altra mesura, ajudar amb l'escola bressol a aquelles parelles que estan començant, per exemple.



La campanya municipal pot quedar copsada per la política nacional?
 
D'una banda, no hi ha por a parlar d'independència. De fet, jo, des que tinc ús de memòria estic parlant d'això. Ara, jo crec que no seria intel·ligent ni realista no parlar de la ciutat, perquè la ciutat ens ocupa i ens preocupa. I ara, els independentistes hem de demostrar que ens interessa la ciutat, i que tenim projecte de ciutat perquè no se'ns qüestionarà. L'hem d'exhibir de forma oberta i de forma convincent i crec que aquesta és la nostra principal missió. Ara, si finalment és parlar de la República catalana, encantats de parlar-hi i ERC tenim molt a guanyar. Però creiem que per raons clarament ètiques i per raons pràctiques nosaltres hem de parlar de la ciutat. Qui qüestioni això, segurament, no està preparat per optar a l'alcaldia de Barcelona.
 
Quin paper hauria de tenir ara mateix el govern de la ciutat, pel que fa al conflicte obert entre Catalunya i Espanya?
 
Barcelona és capital de Catalunya i ha d'exercir aquesta capitalitat. L'hauria d'haver exercit l'1-O i a mi el que m'hauria agradat és que la màxima dirigent de la ciutat, l'alcaldessa, sortís al carrer i defensés als que estaven defensant la democràcia. Veure aquest lideratge. Perquè Barcelona s'hagués vist moltíssim. Jo penso que això és el que s'ha de fer des de Barcelona. Fins i tot, lideratge democràtic. No estem parlant de fer de gran dirigent independentista. Un alcalde és el primer que ha de creure en la democràcia i la participació, doncs a defensar a la gent que ho exerceix. En una situació tan greu contra la població civil, un atac premeditat i planificat, tu has d'estar allà.

En temes de partit, com valores la ponència d'Esquerra republicana de "fem república"?
 
Crec que no diu res excepcional. Aquí estem dient el que pugui dir el mateix Puigdemont, quan diu que hem de créixer, o quan diu que això s'ha d'acabar parlant i negociant amb el govern espanyol. És el que hem volgut sempre, el que passa és que els altres no s'han volgut seure's mai a la taula. Vas a una ponència política, dius això i hi ha gent que s'escandalitza. Em costa seguir una mica aquests....no ho sé, jo em centro molt amb Barcelona i és molt important construir un projecte de ciutat. Tot aquest tipus de tempestes mediàtiques, això és soroll i crec que no ens convé. Recordem que en el fons de tot això, qui realment impedeix que Puigdemont sigui president és l'Estat espanyol i el poder judicial. I els independentistes crec que fem el correcte, volem ajuntar-nos. Estem insistint per fer un govern de coalició entre JxCat i ERC amb el suport de la CUP, perquè podem i tenim la suma.

 




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#39
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
28 de maig de 2018, 09.56 h



#38


Et FELICITO, PPobreta PPalurdeta Caguetesneses. Veig que FINALMENT has après a escrriuure correectament el nom d'' aquest diari alemany.



Recordes com em vaig riure de tu quan al comentari 5 de http://www.directe.cat/noticia/431002/vialliure11s-milers-de-participants-omplen-tota-la-meridiana , ho vares escriure així: FRANFURTE ALGEMEINE i Igual ho vares f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
27 de maig de 2018, 20.19 h

#37 El 'Frankfurter Allgemeine': "Torra es un predicador del odio"
El diario alemán considera que "es una terrible elección" como presidente de la Generalitat porque continuará con el "viaje kamizake" del anterior gobierno de Puigdemont

https://cronicaglobal.elespanol.com/politica/frankfurter-allgmeine-torra-predicador-odio_143423_102.html


N.B.: KIM JONG TORRA TIENEN UNA NARIZ QUE ME REMITE AL ADN JUDIO, ESO UNIDO A SU DEFICIENCIA GENETICA ME DA QUE PENSAR QUE EL BACHE EN EL ADN LO TIENE ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
ex-votant de Convergència fletxa que mai he votat els hipòcrites del PDeCAT, hereus de la corrupció de CiU
27 de maig de 2018, 10.04 h


#33 Nen, no critiquis el Quim Torra, que és de dretes com tu, bé, com tu no exactament, perquè tu i els dats pel cul com tu sou d'extrema dreta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
ex-votant de Convergència fletxa que mai he votat els hipòcrites del PDeCAT, hereus de la corrupció de CiU
27 de maig de 2018, 10.03 h


#35 Deixa de mamar vi blanc, nen, que després veus gent que naden on no hi ha aigua.

Valdria més que en lloc de criticar coses que només existeixen al teu esgavellat cervell, protestessis contra la corrupció dels teus amiguets convergents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
26 de maig de 2018, 20.20 h

Alfred , nedar i guardar la rob, nano!!!uiiiiii


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
s fletxa s
24 de maig de 2018, 23.41 h

#33 porc fatxa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
24 de maig de 2018, 17.04 h

LAS MUJERES PARA EL KIM JONG TORRA SON AQUELLAS QUE PREPARAN LA CENAY NO PUEDEN SER CONSEJERAS DE LA GENERALIDAD CATALANA



JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
s fletxa s
23 de maig de 2018, 07.37 h

#31 franquista drogat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPÚBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
22 de maig de 2018, 22.15 h


EL KIM JONG TORRA HABRIA NOMBRADO MÁS MUJERES CONSEJERAS SI HUBIERA CONOCIDO A MI MADRE, Y LA HUBIERA VISTO DIRIGIR EL BURDEL DURANTE LOS 16 DIAS DE VACACIONES DE LA MADAMA.

Y NO SOLO DIRIGIO DE MARAVILLA EL PUTICLUB, SINO QUE SIGUIO CON SU TRABAJO DE PUTA Y SU CUOTA DIARIA DE 30 CLIENTES (CONTANDO, CLARO ESTÀ TANTO LOS DE COITO NORMAL COMO LOS DE ENCULAMIENTO Y LOS DE MAMADA)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPÚBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
22 de maig de 2018, 18.20 h

LAS MUJERES PARA EL KIM JONG TORRA SON AQUELLAS QUE PREPARAN LA CENAY NO PUEDEN SER CONSEJERAS DE LA GENERALIDAD CATALANA



JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.