directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRES EN DIRECTE fletxa

publicitat


Dimarts, 17 de febrer de 2015 10:40 h

'L'home impassible', premi Gregal de Novel·la Històrica 2014

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes

L'editorial Gregal publica la novel·la guanyadora del seu premi de novel·la històrica. L'home impassible, de Miquel Àngel Estradé, explica ja història d'uns militants de l’IRA convertits en sicaris per venjar la mort de dos barcelonins en el context revolucionari de 1936.

 

Quan en Connor i en Pat, dos expistolers de l’IRA, el setembre de 1936 van acceptar l’encàrrec de la Natàlia Puigmaçana de matar els assassins del seu germà religiós i del seu marit empresari, no podien saber que aquella catalana exiliada, rica i elegant no els deia pas tota la veritat. Com que ambdós anaven curts d’armilla i ja no creien en cap dels ideals de joventut pels quals havien arriscat tant, van acceptar la missió sense gaires preguntes a canvi d’un bon sarpat de lliures. Al cap i a la fi, matar potser era l’única cosa que encara sabien fer a la perfecció i no els feia cap mena de por intentar-ho un cop més.

Els dos sabien que a Espanya feia dos mesos que havia esclatat la guerra. El que no s’imaginaven, però, és que Barcelona, a la rereguarda, fos una ciutat convulsa i en plena efervescència revolucionària. Aviat van adonar-se que, en aquella urbs bulliciosa, res ni ningú no era el que semblava i que calia anar amb molt de compte. El conflicte social i polític que ho amarava tot havia desfermat el pitjor i el millor de cadascun dels homes i de les dones que poblaven la ciutat.

Seguint la pista dels possibles assassins dels dos homes comencen un periple que els porta a contactar amb empresaris catalanistes, republicans desconcertats, joves exaltats d’Estat Català, anarquistes a punt d’anar al front a combatre els insurrectes i dirigents de la FAI avesats al xantatge i a l’assassinat. Però també amb cambrers bocamolls, una exprostituta esdevinguda mestressa d’un hostal i delinqüents disposats a assaltar els estrangers desprevinguts.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

publicitat





publicitat



publicitat



publicitat



VÍDEOS fletxa

TV3

comentaris


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.