directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRES EN DIRECTE fletxa

publicitat


Diumenge, 22 de novembre de 2015 17:15 h

Pau Miserachs reflexiona sobre com "desintoxicar-se de la dictadura de la llei"al seu darrer llibre 'L'Estat contra la democràcia'

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes

Amb un article del dia 12 de juliol de 2012 comença aquest dietari, intitulat L'Estat contra la democràcia, editat per Llibres de l'Índex, en què l'advocat i president del Grup d'Estudis Polítics, Pau Miserachs, es pregunta cap on va la democràcia i dóna la resposta quan desgrana l'evolució d'un procés de la independència de Catalunya que culmina amb el darrer escrit, del dia 30 d'octubre de 2015.

 

Aquesta compilació dels articles que Miserachs publica, gairebé a diari, en el seu bloc, indueix a reflexionar sobre les contínues traves que la llei espanyola posa a la llibertat de Catalunya. I per tant, porta a la reflexió sobre la necessitat de "desintoxicar-se de la dictadura de la llei".

 

Però L'Estat contra la democràcia no és només això. També fa autocrítica, en tant que l'obra es posiciona clarament en favor de la independència, i posa el dit a la nafra en actituds personals i polítiques dels implicats en l'anomenat procés, siguin del color que siguin.

 

La visió crítica de Pau Miserachs repassa, en 637 pàgines, temes com les multitudinàries manifestacions dels darrers 11 de setembre, l'abdicació del rei Joan Carles i l'actitud del seu successor, Felip VIè, davant el procés català; els despropòsits del govern del PP, la manca d'unitat de les formacions proindependència, el 9N, o les eleccions del 27S i les reaccions posteriors.

L'Estat contra la democràcia té, a més, un pròleg a càrrec de l'exdiputat per ERC al Parlament Ramon Vinyals i un epíleg signat per la portaveu de la International Commission of European Citizens, Anna Arqué.

 

Pau Miserachs és advocat i polític que es defineix com a republicà independent i liberal d'esquerres compatible amb el socialisme democràtic. Miserachs té, com ell diu, un "difícil encaix sota la disciplina d'un partit verticalitzat com són els actuals" i que "sempre he sigut partidari d'un centre per la democràcia social, seguint l'esperit de la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides". A més, és president del Grup d'Estudis Polítics. Actualment, és articulista de El Punt Avui.

 

E llibre es presentarà el proper dimarts 24 de novembre a la seu del Col·legi d'Advocats a Barcelona a partir de les 19 hores.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

publicitat





publicitat



publicitat



publicitat



VÍDEOS fletxa

TV3

comentaris


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.