directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRES EN DIRECTE fletxa

publicitat


Dimarts, 15 de març de 2016 12:25 h

Enrique Vila-Matas, Premi Nacional de Cultura 2016

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes

(ACN)- L'escriptor i autor de més d'una trentena de títols Enrique Vila-Matas; l'actriu de teatre i televisió Clara Segura, el Quartet Casals, el grup d'espectacles de circ Los Galindos, l'escultor israelià Dani Karavan i l'escriptora balear Antònia Vicens han estat reconeguts amb els Premis Nacional de Cultura, que ha donat a conèixer el Consell Nacional de la Cultura i les Arts. També rebran el guardó el dibuixant satíric, escenògraf i pintor Joan J. Guillén; Josep Maria Aragonès i Rosa Fusté, com a fundadors i responsables d'Antaviana Films, empresa de postproducció audiovisual i efectes digitals; el Centre de Documentació de Patrimoni i la Memòria Carrutxa, encarregada de treballs d'antropologia, història i filologia, entre d'altres, especialment al Baix Camp i al Priorat, i la filòloga dedicada a la recerca i la investigació en la cultura medieval catalana, Lola Badia.

 

Els premis, que es lliuraran el pròxim 8 de juny a Tarragona, reconeixen personalitats, entitats i empreses catalanes que contribueixen a enriquir la cultura catalana per la seva tasca intel·lectual, el seu talent creatiu i interpretatiu o la recuperació de la identitat col·lectiva que propugnen.El jurat dels Premis Nacionals de Cultura 2016 està format pel Carles Duarte, com a president; i per Gemma Sendra, David Albet, Mercè Gisbert, Pilar Parcerisas i Isona Passola, tots ells membres del plenari del CoNCA.

 

Enrique Vila-Matas (Barcelona, 1948) ha estat distingit amb el Premi Nacional de Cultura 2016 per la seva trajectòria intel·lectual i literària de reconegut prestigi internacional. Autor d'una vasta obra que consta d'una trentena de títols que inclouen contes, assaig i novel·les amb la voluntat de desdibuixar les fronteres de la ficció i crear un espai propi. L'escriptor ha afirmat rebre el premi "amb entusiasme" com a reconeixement a la contribució que la literatura escrita en castellà ha tingut en la cultura catalana que, alhora, contribueix a la cultura castellana. "Ara es normalitza", ha asseverat. Així, ha especificat que quan el presenten a l'estranger és un escriptor barceloní i català.
 

En declaracions a l'ACN, Enrique Vila-Matas ha constatat que hi ha una "contribució mútua" des del segle XV entre la literatura escrita en castellà i l'escrita en català. "Entre els escriptors som amics, fora dels temes polítics", ha precisat.L'escriptor suma el Premi Nacional de Cultura a nombrosos reconeixements internacionals, entre els quals es troba el Premi FIL de Literatura en Lenguas Romances 2015 pel conjunt de la seva obra.


 

 




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

publicitat





publicitat



publicitat



publicitat



VÍDEOS fletxa

TV3

comentaris


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.