directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRES EN DIRECTE fletxa

publicitat


Dijous, 11 d'agost de 2016 18:15 h

[Lectures d'estiu] EL LLIBRE DELS BALTIMORE

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes

Joël Dicker

 

Traducció d'Imma Falcó

 

Edicions La Campana

Barcelona, 2016

720 pàgines

21,90 €

 

El suís Joël Dicker continua farcint les nostres biblioteques de llibres imprescindibles de lectura apassionant. Es va donar a conèixer de manera massiva amb La veritat sobre el cas Harry Quebert i retorna ara amb aquesta narració a cavall de la novel·la negra i la cosa més intimista.

 

Al fil dels records familiars d'un escriptor que rememora les seves dues infàncies amb la seva modesta família i amb els seus oncles i cosins, amb un alt poder econòmic, Dicker reconstrueix una saga familiar contemporània per es dibuixar un puzle en el que capítol a capítol les peces van encaixant. Se succeeixen els esdeveniments, les relacions personals amb germans, cosins, avis... a l'espera de la descripció del gran fet que va trasbalsar la família, en aquell dia del Drama.

 

El nucli central el formen els Goldman de Baltimore, la part rica de la família, que exercia un poderós atractiu en el jovenet Marcus per les possibilitats que li oferien. De fet, esperava amb delit el moment de les vacances i festes per a incorporar-se a aquella vida feliç i abandonar casa seva. El Drama va posar punt i final, de cara enfora, a aquella família d'èxit, respectada per la societat, triomfadora sempre. Però l'escriptor es pregunta què va passar realment de portes endins, com es va arribar a aquell Drama?

 

Joël Dicker acompanya el lector per una senda detectivesca alhora que dibuixa un ampli ventall de personatges i personalitats. De cara endins i de cara a la galeria les coses no són les mateixes, però això ho anem descobrint pàgina a pàgina de manera progressiva, sense adonar-nos de que, en un moment donat, ens hem convertit en uns espectadors d'excepció i que l'escriptor ens està preparant per a l'escena culminant.

 

No deixin de llegir-lo, és addictiu!!!

 

Ramon Moreno




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

publicitat





publicitat



publicitat



publicitat



VÍDEOS fletxa

TV3

comentaris


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.