directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 10:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRES EN DIRECTE fletxa

publicitat


Dimarts, 13 de juny de 2017 11:45 h

La Biblioteca de Catalunya presenta el llibre electrònic 'Dels trobadors a Ausiàs March'

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
(ACN)- La Biblioteca de Catalunya ha publicat el llibre electrònic Dels trobadors a Ausiàs March: el patrimoni de la Biblioteca de Catalunya. La publicació, a càrrec d’Anna Alberni, mostra el patrimoni que conserva la institució i descriu algunes de les peces més destacades de la seva col·lecció, entre les quals hi ha el Cançoner Gil o el Cançoner Vega-Aguiló. El llibre inclou entrevistes a diversos especialistes que introdueixen el món de la poesia a Catalunya des del segle XI fins al XV, des de la poesia trobadoresca fins al poeta Ausiàs March. Miriam Cabré tracta la poesia catalana d’arrel trobadoresca; Antoni Rossell introdueix el cant i els aspectes musicals del món dels trobadors; Victoria Cirlot analitza el codi cortès, i Josep Pujol aprofundeix en Ausiàs March.
 
L’obra es complementa amb interpretacions musicals i lectures de poemes i s’acompanya de bibliografia, enllaços a recursos de la xarxa i imatges que configuren un bon instrument de recerca per als investigadors i lectors interessats. El llibre electrònic Dels trobadors a Ausiàs March és el quart volum de la col·lecció de la Biblioteca de Catalunya «Escrits i Memòria», coordinada per Antoni Rosell i creada amb la finalitat de donar a conèixer els fons patrimonials que custodia la biblioteca.
 
Dels trobadors a Ausiàs Marchés d’accés lliure i gratuït a les plataformes d’iTunes i GooglePlay i es publica sota una llicència Creative Commons.


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

publicitat





publicitat



publicitat



publicitat



VÍDEOS fletxa

TV3

comentaris


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.