directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRES EN DIRECTE fletxa

publicitat


Dissabte, 19 d'agost de 2017 12:50 h

[Lectures d'estiu] LOVING GRACELAND

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Jordi Prat
 
Viena Edicions
Barcelona, 2017
288 pàgines
19,50 €
 
El dia 16 de juny de 1977 moria Elvis Presley, el rei del rock. Havia estat un mite, el pare de l’invent, l’ídol que va introduïr a la música milions de persones, entre elles, gent tan significativa com, per exemple, John Lennon o Keith Richards. Sense l’Elvis no exisitirien ni els Beatles ni els Rolling Stones, ni tant i tants conjunts referencials per a la història de la música o anònims en el seu amateurisme.
 
És al voltant de la figura d’Elvis Presley que Jordi Prat ha creat la seva primera novel·la Loving Graceland. La narració ens porta al Menphis dels anys cinquanta del seugle XX, quan un jove Elvis entra als estudis de Sun Records per a enregistrar un disc de regal per a la seva mare. A partir d’aquí es desencadena tota la història que el portarà a ser considerat el Rei del Rock, amb les seves grandeses i, també, les seves misèries.
 
Però Elvis i les seves circumstàncies són només una excusa per al viatge que Jordi Prat ens proposa al món cultural i musical dels Estats Units. El llibre és, efectivament, una novel·la, però també és una crònica cultura dels Estats Units, de les seves gents, de la seva cultura, de la seva música, sobretot.
 
Petites històries paral·leles a la trama principal ens fan recòrrer el Mod-South americà, amb les seves arrelades tradicions, les rígides fronteres entre classes socials i col·lectius racials, un melting pot que conflueix en la literatura, el cinema i la música. Per les pàgines del llibre hi suren cançons de l’Elvis Presley, clar, però també molts blues i rock’n’roll.
 
Elvis era fill d’aquella societat multicultural, multiracial, de barreja d’estils musicals que desembocaran en el rock. Loving Graceland, és un viatge apassionant a la cultura americana.
 
Ramon Moreno
@RamonMoreno1967


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

publicitat





publicitat



publicitat



publicitat



VÍDEOS fletxa

TV3

comentaris


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.