directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRES EN DIRECTE fletxa

publicitat


Dijous, 24 d'agost de 2017 16:30 h

[Lectures d'estiu] L’AMOR NO HO ÉS TOT

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Edna St. Vincent Millay
 
Traducció de Marcel Riera
 
Quaderns Crema
Barcelona, 2017
288 pàgines
18,00 €
 
Edna St. Vincent Millay és una de les poetesses més reconegudes de la literatura nord-americana. Nascuda el 1892 a Maine, de ben joveneta ja es va iniciar en la poesia. A partir de 1917 s’instal·la a Nova York, on viu la bohèmia de Grenwich Village, amb recursos limitats, tal i com havia estat la seva infantesa, però decidida a ser una poeta reconeguda. L’any 1923 va rebre el premi Pulitzer i destacata com a activista feminista i autora sense complexos.
 
De la mà de Marcel Riera, que n’ha fet la tria i la traducció, Quaderns Crema ens apropa una selecció dels poemes d’Edna Millay, escrits entre el 1917 (any de l’inicial recull Renascence) i el 1954 (els darrers poemes en què treballava quan va morir accidentalment el 1950, publicats pòstumament).
 
Aquest recull ens permet aproximar-nos a la personalitat literària d’Edna St. Vincent Millay, que combina la formació clàssica d’obres com les de William Shakespare que la seva mare posseïa i les formes modernistes de la nova poesia.
 
L’obra de l’Edna és inseparable de la seva pròpia vida, bohèmia i de clara militància feminista, que la van estigmatizar en certs cercles, però que alhora van donar  a la seva obra una amplitud existencial que encara perdura, més de mig segle després de la seva mort.
 
La lectura de L’amor no ho és tot esdevé apassionada, plena de sentiments i intensament vital, com era l’autora. En destaquen en especial els sonets, en els que va excel·lir i que mantenen la fermesa, la intensitat i l’exquisidesa de la literatura d’alt nivell.
 
Un descobriment imprescindible.
 
Ramon Moreno
@RamonMoreno1967


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

publicitat





publicitat



publicitat



publicitat



VÍDEOS fletxa

TV3

comentaris


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.