directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 18:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRES EN DIRECTE fletxa

publicitat


Diumenge, 15 d'octubre de 2017 17:35 h

Les editorials del grup Planeta haurien de deixar les entitats representatives del sector a Catalunya?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Un cop confirmada la decisió del grup Planeta de traslladar la seva seu social i fiscal a Madrid, es presenta el dilema de si les editorials que formen part del grup (entre elles Edicions 62) han d’abandonar les entitats representatives del sector, en concret el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.
 
Una mirada a les respectives pàgines corporatives d’ambdues entitats ens permet veure que que el Gremi es defineix com a “l’associació empresarial que agrupa els editors de Catalunya”. Pel que fa a l’AELLC , “és una associació professional que agrupa les empreses editorials dels Països Catalans que publiquen en llengua catalana”.  Tot i això, els estatus de les dues entitats, no recullen el requeriment de la seu social a Catalunya com a requisit per a formar-ne part.
 
La lògica portaria a pensar que si el grup Planeta deixa de ser una empresa catalana per passar a ser una empresa madrilenya, els seus representants a les esmentades entitats (Patrici Tixis, de manera especial, com a president de Gremi), haurien de deixar els seus càrrecs en les entitats que representen les empreses editorials catalanes.
 
Tanmateix, entre els principis fundacionals de l’AELLC s’establia que  “a les dificultats pròpies de l’edició en qualsevol llengua d’àmbit demogràfic restringit, en el cas del català s’hi sumava el procés de recuperació i normalització, i la coexistència i competència, en el mateix territori, d’una llengua forta i d’ampli ús com és el castellà”. Caldria creure que difícilment pot contribuïr a aquesta defensa una empresa que, per motius polítics, ha traslladat la seva seu a la capital de l'estat.


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

publicitat





publicitat



publicitat



publicitat



VÍDEOS fletxa

TV3

comentaris


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.