directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRES EN DIRECTE fletxa

publicitat


Dimarts, 1 de maig de 2018 19:55 h

La por segons Stefan Zweig

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Por és un relat curt i intens de lescriptor vienès, publicat per Quaderns Crema, en traducció de Joan Fontcoberta
 
Por
Stefan Zweig
Traducció de Joan Fontcoberta
Quaderns Crema
Barcelona, 2018
128 pàgines
12,00 €
 
Stefan Zweig va escriure una amplia obra en diversos registres, de la narrativa a l’assaig i la biografia. El món dahir és una obra fonamental per a entendre els avatars del segle XX, així com tota la seva obra és inseparable de la seva trajectòria vital i la seva angoixa existencial.
 
Zweig va excel·lir també en la narrativa curta. Clarissa, una obra que deixà inacabada a la seva mort l’any 1942, n’és un bon exemple, com també ho és aquest intens i precís relat que és Por, ambdós títols, d’altra banda, traduïts per Joan Fontcoberta, recentment traspassat.
 
Tensió narrativa i emocional
 
I és que en poques pàgines, poc més d’un centenar, Stefan Zweig ens fa partícips dels neguits de la protagonista, la Irene Wagner, que tot i tenir una vida acomodada i, fins i tot privilegiada, té una aventura amorosa amb un pianista. Busca sortir de la rutina de vuit anys de matrimoni i cap preocupació més enllà d’una intensa vida social.
 
Però, tot de cop, una desconeguda, amb qui topa d’una manera aparentment casual, s’aprofita de la seva situació compromesa i la Irene ha de cedir al xantatge. Ho fa un cop i un altre, tot i saber que la cosa no tindrà punt i final; mentre la seva angoixa creix i tot plegat condiciona la seva vida personal i social i el mateix tracte amb les seves filles. Descobreix que la seva relació adúltera tampoc l’omple tant com es pensava i que el seu món realment sí que la satisfà.
 
 
Final sorprenent
 
Cada una de les pàgines d’aquesta novel·la és plena de tensió narrativa i emocional, cada paraula triada amb cura, els ambients recreats amb precisió, per a portar-nos a un final inesperat i sorprenent, tant per a la protagonista com per al lector. Una obra mestra.
 
Ramon Moreno
@RamonMoreno1967


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

publicitat





publicitat



publicitat



publicitat



VÍDEOS fletxa

TV3

comentaris


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.