directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRES EN DIRECTE fletxa

publicitat


Dimarts, 15 de maig de 2018 18:00 h

Mor l’escriptor i periodista nord-americà Tom Wolfe

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant

Foto: Grup 62
Foto: Grup 62

Comparteix







Etiquetes
L’autor de La foguera de les vanitats ha mort a Nova York als 87 anys.
 
Redacció/El conegut  escriptor i periodista nord-americà Tom Wolfe ha mort aquest dilluns 14 de maig a un hospital de Manhattan a causa d’una infecció no especificada. Wolfe vivia a Nova York des que va entrar a treballar a la plantilla del New York Herald Tribune l’any 1962.
 
Tom Wolfe va néixer el 1931 a Richmon, Virginia, i es va doctorar a la Universitat de Yale. Va ser un dels estendards de l’anomenat “nou periodisme” (amb altres noms com Truman Capote o Hunter S. Thompson) que als anys 60 del segle XX, que ell mateix definia com el gènere literari més i més indicat per a captar els vertiginosos canvis i estils de vida de la societat actual.
 
A banda de la seva obra assagística, entre els que trobem en català El periodisme canalla i altres articles (2001), Wolfe va destacar, sobretot, amb la seva primera novel·la, La foguera de les vanitats (1989), on narra les peripècies de Sherman McCoy, un yuppie de Nova York en un relat irònic i despietat de la societat americana del moment.
 
Precisament la crítica a la societat nord-americana va se sempre l’eix narratiu de les seva novel·les, com Tot un home (1999) on retrata el món de les altes finances i la seva falta de moralitat; o Sóc la Charlotte Simmons(2005), una àcida mirada al món de les universitats l’elit, amb la seva adulació exagerada als esportistes i les aventures sexuals a les habitacions i els conflictes de raça i classe social.


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

publicitat





publicitat



publicitat



publicitat



VÍDEOS fletxa

TV3

comentaris


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.