directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRES EN DIRECTE fletxa

publicitat


Diumenge, 24 de juny de 2018 13:35 h

Homenatge a Josep Maria Espinàs

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
L’Ateneu Barcelonès organitza el dilluns dia 25 un homenatge a l’escriptor i periodista Josep Maria Espinàs, en un acte que presidirà la consellera de cultura Laura Borràs i comptarà també amb la participació dels professors Xavier Pla i Xavier Antich.
 
Espinàs, que acaba de celebrar el seu 91èaniversari, acumula ja més de 90 llibres al sarró. Tot just fa unes setmanes s’ha reeditat la seva novel·la Combat de nit, publicada originàriament el 1959, i amb la que va comparat a Simenon, Saint-Exupéry i Hemingway, i que es va convertir en una de les obres més innovadores en la literatura catalana del moment.
 
Però més enllà de la seva basta obra literària, que aplega narrativa, contes, literatura de viatges i d’altres de contingut més autobiogràfic, Espinàs és també un referent del periodisme a casa nostra, amb la seva col·laboració quotidiana a la premsa escrita. Tanmateix el nom de Josep Maria Espinàs està també vinculat a la cançó i a l’activisme cultural.
 
Un dels seus darrers llibres publicats ha estat La vella capitana, en què l’escriptor reflexiona sobre la vida i la mort, amb la seva habitual brillantor narrativa i fina ironia.


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

publicitat





publicitat



publicitat



publicitat



VÍDEOS fletxa

TV3

comentaris


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.