directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRE fletxa

publicitat


Dimecres, 14 de setembre de 2016 11:25 h

Bartomeu Homar i Bernat Oliver Edicions Documenta Balear

El llaüt. La barca de la Mediterrània

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes

El llaüt és alguna cosa més que una postal de Mallorca o una imatge identitària: és una obra artesanal que enclou centenars d’anys de tradició; és una comunió perfecta entre la natura que ens dóna la matèria primera i les mans assenyades del mestre d’aixa, que segle rere segle l’ha manipulada fins a donar-li unes formes pròpies posades al servei de l’home per a pescar, per a comerciar, per a combatre o simplement per a gaudir de la mar.


Lluny de voler escriure un tractat, els autors s’han embarcat en un recorregut imprevisible que toca aspectes diversos del llaüt, com els orígens, les veles, la motorització, l’evolució morfològica o la pèrdua d’unitats, i també els naufragis, l’organització de les tripulacions, el contraban i aspectes que relacionen el llaüt amb l’art, la literatura o la religió.


El llibre es tanca amb un glossari dels termes més emprats i un inventari dels llaüts censats a Mallorca. En conjunt, l’obra suposa una nova aportació a un tema poc estudiat fins avui, a la vegada que presenta un nou enfocament de la barca pròpia de les illes Balears i, per extensió, de la Mediterrània.



Compra'l a Llibres.cat

comprar


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
albaker fletxa http://in.directe.cat
14 de gener de 2018, 01.21 h

El meu marit i jo vam tenir un crèdit molt dolent quan ens vam endinsar en els juristes financers fins a quin punt solíem demanar la fallida, teníem poc o cap diners per enviar a la nostra filla a una universitat que no ens podíem permetre. Controlem els préstecs de préstecs (empreses creditícies), que han ajudat a persones com nosaltres, a obtenir canvis en les hipoteques. Cada empresa que vam contactar volia una tarifa anterior de $ 1,000 a $ 2,000 que no podíem permetre's. Perquè pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.