visitar la pàgina normal


14-6-2018

Els peixos grossos del PP al Congreso presidirán comissions per cobrar 1.400 euros més

imatgeRedacció | Després que el PP perdés la moció de censura davant Pedro Sánchez, els ex-alts càrrecs del Gobierno de Mariano Rajoy han vist com se'ls retallava també el sou.
Els ministres que mantenen la condició de diputats no poden percebre indemnitzacions de dos anys de sou a la que tindrien dret al sortir de l'Executiu perquè és incompatible amb mantenir l'escó. Però a més a més del sou, també perden secretaris i xòfer, tot i que mantenen un iPad, un telèfon i fins a 3.000 euros per taxis, recull El Español.
 
Però els ministres que tenien acta de diputat, tots excepte Román Escolano (Economia), Íñigo de la Serna (Foment) y Alfonso Dastis (Exteriors), han decidit mantenir el seu escó. Això implica que s'han quedat amb un salari "bàsic" de 3.683 euros pels escollits per Madrid i fins a 4.636 per la resta.
 
Una nòmina molt superior a la de la mitjana catalana i espanyola. Però així i tot queda encara "lluny" dels 75.000 que cobraven quan estaven a La Moncloa.

Per això, alguns ja estan fent mans i mànigues per tal de rascar d'on sigui i apujar-se la nòmina a final de més. Així, els presidents de comissió sumen a la seva nòmina 1.431 més, encara que no puguin acumular el complement si presideixen més d'una comissió.
© directe.cat
some rights reserved