visitar la pàgina normal


14-6-2018

Grande-Marlaska es renta les mans amb el trasllat dels presos polítics

imatgeRedacció | El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, s'ha mostrat obert a avaluar el trasllat dels presos a Catalunya però sempre que el jutge del Suprem que instrueix la causa, Pablo Llarena, ho autoritzi. Així doncs, tot i ser el primer ministre del govern de Sánchez en pronunciar-se sobre el trasllat dels presos, segueix l'estratègia del nou executiu de mirar cap a una altra banda i passa la pilota a LLarena perquè decideixi si han de moure's a les presons catalanes.
El titular d'Interior ha reconegut que els presos preventius han d'estar a disposició del jutge i, per tant, en aquest cas han d'estar a centres penitenciaris propers a Madrid per si Llarena els reclama.
 
Ara bé, ha considerat que si s'ha d'obrir un període de cinc o sis mesos que el jutge no els ha de citar ni practicar cap diligència en presència dels presos "existeix la possibilitat" d'un trasllat si el jutge ho autoritza.
 
En una entrevista a Onda Cero, Grande-Marlaska ha apuntat que les circumstàncies personals dels presos preventius són una de les raons per avaluar el trasllat, ja que, en aquest cas, ha admès que "ajudaria a mantenir una comunicació personal més fàcil".
 
Llarena ja va processar els encausats del procés el 23 de març i ara està a punt de cloure la instrucció del cas abans d'enviar la causa a la sala perquè obri judici oral.
 
Grande-Marlaska ha volgut aclarir que en el cas dels presos amb sentència sí que és Institucions Penitenciàries qui pot decidir el centre on es compleix la pena però que, en el cas dels presos preventius, és el jutge qui té l'última paraula.
© directe.cat
some rights reserved