visitar la pàgina normal


17-5-2018

Llarena mou fitxa a la desesperada per evitar el fracàs també a Alemanya

imatgeRedacció | Nou moviment desesperat de Llarena per evitar un nou fracàs internacional en les euroordres emeses als polítics exiliats. Després de la bufetada de la justícia belga, que ha rebutjat l'extradició de Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Piug, el magistrat del Tribunal Suprem ha enviat una carta a Alemanya per informar que l'euroordre de Carles Puigdemont està ben tramitada. 
El jutge del Tribunal Suprem ha enviat una carta a la fiscal en cap del Tribunal de Schleswig-Holstein per defensar que l'euroordre compleix amb els requisits legals en l'àmbit europeu.
 
Ho fa per evitar els "errors d'interpretació" de la justícia belga, que ha denegat l'extradició dels exiliats al·legant "irregularitats" en la tramitació de l'ordre europea de detenció. Entre ells, apuntava que no hi havia una ordre de detenció estatal dictada contra cap dels tres.
 
En la missiva enviada a Alemanya, Llarena defensa que la interlocutòria de processament contra Puigdemont és "equiparable" a una ordre de detenció i que, per tant, no cal que es dicti expressament. De fet, en la interlocutòria de processament del 21 de març, Llarena ja ratificava la presó provisional per a tots ells.
 
D'altra banda, també ha mogut fitxa la defensa de Carles Puigdemont. L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas va informar dimecres a les autoritats judicials alemanyes de la decisió de Bèlgica de rebutjar l'euroordre.
© directe.cat
some rights reserved