visitar la pàgina normal


13-6-2018

Màrius Carol va a Madrid a vanagloriar-se que La Vanguardia ha estat un diari històricament neutral

imatgeGerard Sesé @gerardsese | La Vanguardia ha publicat avui una d'aquelles notícies que se sol titllar com "d'autobombo" on s'hi recrea d'allò més a gust explicant un viatge del seu director, el flamant tertulià i periodista Màrius Carol, a Madrid a una conferència de l'hotel Westin Palace, a escassos metres del Congrés dels Diputats, organitzada pel Fòrum Europa de Nova Economia i on hi ha assistit la flor i nata de la classe política espanyola.
Segons explica l'article, s'hi dedueix que Màrius Carol ha volgut deixar clar a la capital espanyola que La Vanguardia mai ha estat a favor del procés ni l'ha secundat en cap ocasió. De fet, ha rellegit parts de les seves editorials dels últims mesos per a demostrar-ho i ha recordat que la posició del diari del Grupo Godó ha estat "defensar el pacte fins al 30 de setembre" i després expressar "la preocupació pel moment polític" un cop passat l'1 d'octubre així com les seves reiterades "crides a l'entesa".
 
A més, el seu diari explica que Carol ha assegurat que "ser neutral no és ser equidistant" i que ha volgut posar d'exemple la llarga història del diari i en ha reivindicat la seva "vocació de neutralitat i contrast" que ja contenia el rotatiu des del seu desplegament ja fa més de cent anys.
 
Si alguna cosa ha estat La Vanguardia, però, és justament tot el contrari: la de no ser neutral i ensabonar i fer massatges als poders fàctics del moment de torn. Ja el sol fet que el seu director s'hagi de justificar, n'és un bon exemple.

Cal recordar, a més, que el diari del Grupo Godó és un dels que més subvencions públiques rep i que usa per atacar el procés. 

 

© directe.cat
some rights reserved