visitar la pàgina normal


13-6-2018

[Vídeo] Un eurodiputat flamenc veu perillar la credibilitat de la UE pel ''silenci sobre la repressió a Catalunya''

imatgeM.B| "El silenci sobre la repressió a Catalunya soscava la credibilitat de la UE". Són paraules de l'eurodiputat flamenc Mark Demesmaeker al plenari d'aquest dimecres al Parlament Europeu, un debat al voltant de l'informe 'La situació dels drets humans al món'. 
 
 
Segons Demesmaeker, la confiança en el projecte europeu "està sota pressió" degut -entre altres coses- al fet que "vol promoure la universalitat dels drets humans i les llibertats fonamentals en les seves polítiques externes" però "no aplica internament" el que promou a l'exterior. "Tenim un problema amb la nostra credibilitat i força", ha dit l'eurodiputat. 

En aquest sentit, ha fet referència al cas català i ha retret a la Unió Europea que "protegeix aquells que són perseguits a l'altra punta de la terra (i això està bé)", però no "els catalans i altres ciutadans europeus els drets democràtics dels quals estan sent repressivament restringits". Ha recordat que ell mateix va ser testimoni de la "brutal i excessiva violència policial contra votants pacífics" l'1-O i l'existència de "presos polítics" a l'Estat espanyol que -a més- són "lluny de casa". 

 

 
© directe.cat
some rights reserved